Νέα ψηφιακή έκθεση της Ελένης Μανωλαράκη με τίτλο “Όπως στη ζωή έτσι και στην τέχνη”.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 5:30μμ. στον ιστοχώρο της εικαστικού: Ελένη Μανωλαράκη: έργα διαδρομής elenimanolarakiartworks.com

Ο ιστοχώρος καθώς και η ψηφιακή έκθεση θα ενεργοποιηθούν την ημέρα και την ώρα των εγκαινίων. Την ψηφιακή έκθεση και το τεχνοκριτικό κείμενο επιμελείται η δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Iστορικός της τέχνης, μέλος Ε.ΔΙ.Π. (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) Σχολή ΑΡΜΗΧ, Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής κρίσης, η Ελένη Μανωλαράκη επέλεξε την επικοινωνία της νέας της δουλειάς μέσω του διαδικτύου. Η ψηφιοποίηση του αρχείου της αποτελούσε μια ανάγκη που υλοποιεί τώρα, την περίοδο του εγκλεισμού. Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες. Περιλαμβάνει τοπιογραφίες με ακουαρέλες και τέμπερες, μια εικαστική εγκατάσταση και σχέδια με μολύβι, σινική μελάνη και στυλό.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου. O Γ. Βογιατζόγλου δήλωσε τα εξής: “Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου χαιρετίζει την ψηφιακή έκθεση της Ελένης Μανωλαράκη και την θέτει υπό την αιγίδα της. Πρόκειται για μια εμπνευσμένη συλλογή έργων που υπηρετούν το μείζον θέμα της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης. Είμαστε σίγουροι πως ο εικονικός επισκέπτης θα μπορέσει να νιώσει τον συμβολισμό και τα μηνύματα, παρατηρώντας τα έργα με προσοχή. Εκτιμώ την Μανωλαράκη και  αγαπώ το έργο της το οποίο και παρακολουθώ. Έχω άλλωστε στη συλλογή μου έργα της. Η τελευταία της δουλειά ομολογώ ότι με ξάφνιασε ευχάριστα “. 

Η Ελένη Μανωλαράκη επισημαίνει αναφορικά με την έκθεση: «Τίποτα δεν μπορεί να καταργήσει την  επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, μόνο να της αλλάξει μορφή. Ασφαλώς και θα προτιμούσα να δείτε τα έργα μου από κοντά για το άμεσο της αίσθησης, όπως και εγώ τα πρόσωπα σας, για το άμεσο και αλάνθαστο των εκφράσεων τους. Κάτι τέτοιο  δεν μπορεί να γίνει αυτούς τους καιρούς και δεν αγαπώ την γκρίνια. Έχω μια δουλειά καινούρια, σε ιστοσελίδα μόλις κατασκευασμένη,  όπου υπάρχει και με αντιπροσωπευτικό τρόπο η διαδρομή  μου στην τέχνη. Με την καρδιά μου σας προσκαλώ να  περιηγηθείτε. Θα χαρώ αν λάβω τις εντυπώσεις σας».    

Η επιμελήτρια Αλεξάνδρα Κουρουτάκη σημειώνει: «Μέσα από τη νέα της έκθεση, η Μανωλαράκη συνεχίζει να εκφράζει τη βαθιά, ειλικρινή και ουσιαστική της σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Από εκεί αντλεί στοιχεία και δημιουργεί έναν προσωπικό κώδικα, μια οπτική γλώσσα με πολλούς πειραματισμούς γραφής και ποικίλες ζωγραφικές θεωρήσεις στην απεικόνιση τοπίου. Ο ζωγραφικός της κόσμος χαρακτηρίζεται από λυρικό χρωματικό οίστρο. Τα σύμβολα και οι σημασιολογικοί κώδικες που χρησιμοποιεί καθιστούν το έργο της τόσο ελεγειακά ποιητικό όσο και πολιτικά επίκαιρο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook