Θωρακίζεται η Ουκρανία και μέσα στον Φεβρουάριο θα λάβει 117.000 δόσεις του αμερικανικού εμβολίου κατά του κορονοϊού των Pfizer-BioNTech στο πλαίσιο του προγράμματος COVAX, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Βίκτορ Λιάσκο.

Σύμφωνα με τον Λιάσκο, η Ουκρανία θα λάβει επίσης 2,2 ως 3,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Παρασκευασμένο στις ΗΠΑ, το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech θα διανεμηθεί άμεσα για τον εμβολιασμό των νοσοκομειακών υπαλλήλων που φροντίζουν ασθενείς με COVID, είπε ο ίδιος.

“Παράλληλα, κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, θα μπορέσουμε να λάβουμε μεταξύ 2,2 και 3,7 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των AstraZeneca /Οξφόρδης για τις επόμενες φάσεις της εκστρατείας”, έγραψε ο Λιάσκο στη σελίδα του στο Facebook.

Η Ουκρανία δεν έχει μέχρι στιγμής καταχωρήσει ένα εμβόλιο, αλλά απαγόρευσε αυτή την εβδομάδα τη χρήση του ρωσικού Sputnik V.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε ότι η Ουκρανία θα αγοράσει ένα εκατομμύριο εμβόλια τον Φεβρουάριο, αλλά δεν κατονόμασε την παρασκευάστρια εταιρεία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook