Το θρίλερ για τα αίτια θανάτου του Σήφη Βαλυράκη συνεχίζεται και έρχεται στο φως ένα ακόμη ντοκουμέντο από εκείνη την περιοχή.

Περιπατητής κατάγραψε σε εικόνες δύο στίγματα στη θάλασσα της Ερέτριας που πιθανόν είναι σκάφη, ενώ περίπου ένα μίλι πιο πέρα απεικονίζεται το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Παρά τη ανάλυση της εικόνας δεν είναι ευδιάκριτο αν ο πρώην υπουργός είναι μέσα στο σκάφος ή έχει πέσει στη θάλασσα. Όπως αναφέρει το Star oι Λιμενικοί προσπαθούν μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων να ρίξουν φως στην υπόθεση αναλύοντας την εικόνα.

Μαρτυρίες από την πρώτη μέρα έλεγαν ότι ένα καπετάνιος αλιευτικό είχε πλησιάσει στο σκάφος του και υπήρξε λογομαχία. Μέχρι στιγμής οι λιμενικοί έχουν πάρει πάνω από 30 καταθέσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έκθεση του πραγματογνώμονα για να διαπιστωθεί από ποια προπέλα προήλθαν τα θανατηφόρα τραύματα στον Σήφη Βαλυράκη.

Οι Λιμενικοί έχουν πάντως εστιάσει σε δύο ψαράδες. Για τον έναν μάλιστα έχουν στοιχεία ότι εκείνη την μέρα είχε βγει για ψάρεμα και το απέκρυψε.

Δέδες: Θεωρώ αδύνατο να χτυπήθηκε από τη δική του προπέλα

 

Στο μεταξύ ο πραγματογνώμονας Τάσος Δέδες που έχει ορίσει για την υπόθεση η οικογένεια του πρώην υπουργού θεωρεί αδύνατο ο Σήφης Βαλυράκης να έχει χτυπηθεί από την προπέλα του δικού του σκάφους.

 

«Είναι τεχνικά αδύνατο να τον έχει χτυπήσει η προπέλα στα συγκεκριμένα σημεία. Η ταχύτητα του σκάφους ήταν περίπου έξι μίλια. Είναι αδύνατο ένας χειριστής που κάθεται στο μπαλόνι να βρεθεί σε χρόνο δύο τριών δευτερολέπτων στη θάλασσα και να χτυπηθεί σε αυτή τη φάση από την προπέλα. Μόλις ακουμπήσει την θάλασσα ο χειριστής το σκάφος θα είχε προχωρήσει. Πιστεύω ότι το δυστύχημα έγινε με παρουσία και δεύτερου σκάφους», ήταν τα λόγια του μιλώντας Star. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook