Αντικαταστάθηκαν όλα τα ξύλα της μεταλλικής γέφυρας στο φαράγγι της Αράδαινας

Τον Ιούλιο του 2020, το Flashnews.gr είχε αναδείξει το πρόβλημα που υπήρχε στην γέφυρα Βαρδινογιάννη με τις σημαντικές φθορές στο ξύλινο δάπεδό της, λόγω της διέλευσης πολλών αυτοκινήτων καθώς η μεταλλική γέφυρα που κατασκευάστηκε στην δεκαετία του 1980 ενώνει τις  δύο πλευρές του φαραγγιού της Αράδαινας και με τον τρόπο αυτό τα χωριά που είναι δυτικά, όπως ο Άγιος Ιωάννης, με την Ανώπολη και τα υπόλοιπα Σφακιά.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ η Γενική διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ελένη Δοξάκη, είχε αναφέρει πως «το έργο έχει ανατεθεί σε εργολάβο. Ψάχνουμε να βρούμε καλύτερη ποιότητα ξύλου από το εξωτερικό, το οποίο θα έχει καλύτερη ανταπόκριση και θα είναι εμποτισμένο με το κατάλληλο υλικό ώστε να αντέχει περισσότερο στο χρόνο, λόγω της καταπόνησης και των φθορών».

Τελικά η κατάλληλη ξυλεία βρέθηκε και αντικαταστάθηκαν όλα τα ξύλα του δαπέδου της γέφυρας, η οποία είναι πλέον απόλυτα ασφαλής.

Υπενθυμίζεται πως η γέφυρα ήταν προσφορά των αδελφών Βαρδινογιάννη, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του τότε Νομαρχιακού Συμβούλου Σήφη Μανούσακα, από την Σκαλωτή Σφακίων. Επίσης ήταν και “έργο ζωής” του Θεόδωρου Πολυράκη ο οποίος είχε διατελέσει επι 33 ολόκληρα κοινοτάρχης στον Άγιο Ιωάννη Σφακίων.

 

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook