Στην παράταξη του Μανώλη Ντουντουλάκη.

Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων επισκέφθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά Μανώλης Ντουντουλάκης με τους δημοτικούς συμβούλους Μανούσο Βολάνη και Κώστα Πατεράκη, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρό του, κ. Δημήτρη Βιριράκη και το στέλεχος κ. Αρτεμησία Σκουμπάκη.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στον λιμένα Κολυμβαρίου και ο σχεδιασμός για τους λιμενίσκους Πλατανιά και Ραβδούχα. Στην συζήτηση τέθηκε το ζήτημα των χειρισμών που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί το σύνολο της μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την προστασία της ακτής στο Κολυμπάρι, με την κατασκευή και των υπόλοιπων 4 νησίδων, συνολικα 7,  προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης θωράκιση της περιοχής.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται στους λιμενίσκους Πλατανιά και Ραβδούχα προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα συντήρησης, προσβασιμότητας και χρήσης των συγκεκριμένων υποδομών.

Η παράταξή μας, έθεσε το ζήτημα της διερεύνησης της δυνατότητας ανάπτυξης θαλάσσιου πεδίου προσγείωσης-απογείωσης Υδροπλάνων στον λιμένα Κολυμβαρίου, προκειμένου να είναι εφικτή επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών,  δημιουργώντας επιπρόσθετες αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή.

Τέλος, δεσμευτήκαμε να  συνδράμουμε την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου σε ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να επιταχυνθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο σύνολο των λιμενικών υποδομών του Δήμου Πλατανιά.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook