Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Βρετανού στα Χανιά έρχονται στο φως

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “The Sun”, η οικογένειά του άτυχου Βρετανού, φοβάται ότι ο 74χρονος, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από το ιστιοφόρο του το πρωί της Κυριακής, μπορεί να δολοφονήθηκε.

Η οικογένεια του Hugh Kerr Bradley Roberts, ανέφερε στη “The Sun” πώς ο άνθρωπος τους πιθανόν να δολοφονήθηκε, καθώς είχε διάφορες διαμάχες τα τελευταία χρόνια και είχαν γίνει πολλά περιστατικά που τους ανησυχούν.

Συγκεκριμένα, ο Hugh Kerr Bradley Roberts, πρώην ναυτικός είχε εντονες διαμάχες για τα ακίνητα του στο νησί.  Ο κ. Ρόμπερτς ήταν γνωστός στους ντόπιους ως “εκκεντρικός πλούσιος” που είχε τουλάχιστον δύο ακίνητα στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της “The Sun”, επίσης ήταν γνωστός ως “Sir Hugh” παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ιππότης, και οι φίλοι τον περιέγραφαν ως “αληθινό άρχοντα”.

Ο 74χρονος μετακόμισε στο νησί πριν από 12 χρόνια με τη σύντροφό του – με το ζευγάρι να χτίζει μια πολυτελή βίλα με πισίνα στο χωριό Ραμνή-. Αλλά τα τελευταία χρόνια ο ίδιος ζούσε μόνος του με το σκύλο του.

Ο Θρασύμβουλος  Χειλουδάκης, ο επαγγελματίας δύτης που ανέσυρε το άψυχο σώμα του άτυχου Βρετανού ανέφερε στο Flashnews.gr, ότι ο ηλικιωμένος δεν έφερε τραύματα, ωστόσο το ένα του χέρι ήταν μπλεγμένο σε ένα σχοινί.

“Μπορεί να μην υπήρχαν σημάδια ή μώλωπες που να υποδηλώνουν εγκληματική ενέργεια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί”, ανέφερε πηγή της αστυνομίας στο “The Sun Online”. “Μπορεί για παράδειγμα να μιλάμε για ασφυξία. Θεωρούμε πολύ ύποπτο ότι ένα τόσο μεγάλο σκάφος, ένα σκάφος μήκους 20 μέτρων, βυθίστηκε τόσο εύκολα σε λίγες ώρες”.

Σημειώνεται ότι το σκάφος 100 ετών, ιστιοπλοϊκό  Coral of Cowes, είχε πωληθεί στο παρελθόν για σχεδόν 1 εκατομμύριο £.

Μία πηγή ισχυρίστηκε στη “The Sun”, επίσης ότι το αυτοκίνητό του 74χρονου, στο παρελθόν, είχε κλαπεί πριν χρησιμοποιηθεί σε μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. «Είχε πολλά προβλήματα γενικά. Κάποιος πριν καιρό είχε διαρρήξει το σπίτι του. Ήταν σε διαμάχη με άλλους μεσίτες ακινήτων οι οποίες διήρκησαν περίπου 10 χρόνια. Αναφέρεται ότι ήταν λάτρης των ζώων και είχε επίσης 12 γάτες και άλλα τρία σκυλιά σε ένα από τα σπίτια του στον Αποκόρωνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φως στα ακριβή αίτια θανάτου του Βρετανού θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή η οποία αναμένεται να βγει σύντομα. 

Πώς βρέθηκε ο άτυχος Βρετανός

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Βρετανός, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής στον κόλπο της Σούδας, μέσα στο ιστιοπλοϊκό του, το οποίο είχε βυθιστεί.

Ψαράς εντόπισε το βυθισμένο σκάφος και κάλεσε αμέσως το Λιμενικό, ενώ στο σημείο βούτηξε δύτης για να ανασύρει τον άτυχο Βρετανό. Μαζί του ήταν και στο σκυλάκι του το οποίο είχε πιαστεί από το κατάρτι και το οποίο έχει αναλάβει να φροντίζει  Φιλοζωικος σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο Flashnews.gr, το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο της Σούδας, πάνω από δέκα χρόνια, ο Βρετανός ζούσε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είχε δύο παιδιά ενώ ήταν διαζευμένος. Μάλιστα η πρώην σύζυγος του βρίσκεται στα Χανιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το ιστιοπλοϊκό στο οποίο διέμενε κατά καιρούς, διατηρούσε δύο σπίτια στα Χανιά, διέθετε μεγάλη περιουσία στην Αγγλία ενώ ήταν και Σκωτσέζος ευγενής. Ο άτυχος άνδρας αγαπούσε την Κρήτη, είχε πολλούς φίλους στα Χανιά ενώ ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο νησί.

Μάρτυρες από την περιοχή της Σούδας δήλωσαν στο Flashnews.gr, ότι στο σκάφος τον επισκεπτόταν διάφορα άτομα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα υπήρχε ακόμα ένας άντρας ο οποίος έμενε εκεί. Το σκάφος βρίσκεται πάνω από πέντε χρόνια δεμένο αρόδου σε εκείνο το σημείο, ενώ στο παρελθόν ήταν δεμένο στην προβλήτα του ναυταθλητικού Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός έβγαλε το σκάφος από την προβλήτα καθώς άγνωστοι είχα μπει μέσα σε αυτό και το είχαν διάρρηξει πριν από μερικά χρόνια.

Επίσης πριν από δύο χρόνια ο άτυχος Βρετανός, είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει  το σκάφος και τον είχαν ληστέψει.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τα άτομα που είχαν κάνει τη ληστεία, είχαν δέσει τον άτυχο Βρετανό στο σκάφος, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραμένει εκεί για δύο μέρες μέχρι που τον εντόπισαν οι ντόπιοι.

Ο 74χρονος Βρετανός στο σπίτι του στα Χανιά

photo credit adventure photography

 

Το σκάφος του άτυχου Βρετανού

Η ανάσυρση της σορού του 74χρονου

Το σκυλάκι του Βρετανού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook