Κύκλο επαφών στις δημοτικές κοινότητες πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Νίκος Γιαλιτάκης, προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες αλλά κυρίως να καταγράψει τις απόψεις τους, σχετικά με το μείζον ζήτημα των μεταβολών στις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου.

Χθες είχε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της Καλλιθέας, ενώ μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του αυτές, προκειμένου να συνταχθεί στη συνέχεια η πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, την ερχόμενη Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τα τέλη του μήνα, οι δήμοι του Νομού Ηρακλείου αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει τις συνολικές προτάσεις τους για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως διευκρίνισε στην ο κ. Γιαλιτάκης, προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί η βούληση των δημοτών, καθώς πολλοί εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων έχουν εκφράσει ήδη έντονη δυσαρέσκεια για το ενδεχόμενο κατάργησης σχολείων, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που όπως φημολογείται θα είναι εκτεταμένες.

Παράλληλα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης θα έχει και τις επόμενες ημέρες κύκλο επαφών με σχολικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης αλλά και δημάρχους των άλλων νομών, καθώς το ζήτημα απασχολεί τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και το γονεϊκό συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον «Καλλικράτη» το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει προτάσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και από τους δήμους, ενώ η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου έχει συγκαλέσει για τις 28 Φεβρουαρίου ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις μεταβολές στα σχολεία, τη Διά Βίου Μάθηση, αλλά και τις εκπαιδευτικές αρμοδιότητες που έχουν περάσει στον τομέα της ευθύνης τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook