Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την Τετάρτη (3/2) τον εντοπισμό 25 κρουσμάτων κορονοϊού στην ηπειρωτική χώρα, έναντι 30 που καταγράφηκαν την προηγουμένη.

Η εξέλιξη προστίθεται στις ενδείξεις ότι το κύμα μολύνσεων που καταγραφόταν το τελευταίο διάστημα καταλαγιάζει ενόψει της εορταστικής περιόδου του σεληνιακού νέου έτους.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Κίνας, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (3/2) είναι ο χαμηλότερος από τη 2η Ιανουαρίου, όταν επιβεβαιώθηκαν 24. Τα 15 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, εκ των οποίων 8 στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν και 6 στη γειτονική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ. Η επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο και θεωρείτο εστία του ξεσπάσματος των τελευταίων εβδομάδων, του σοβαρότερου από τον Μάρτιο του 2020, εντόπισε ένα κρούσμα.

Οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση συνεχίζουν να αποθαρρύνουν τα ταξίδια ενόψει της εορταστικής περιόδου (από την 11η τρέχοντος φέτος). Ο αριθμός των πολιτών που θα ταξιδέψουν φέτος στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αναμένεται να είναι μειωμένος κατά πολύ.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν — το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — μειώθηκε σε 12, από 15 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.516 ασθενείς με την COVID-19 (–66 από την προηγουμένη), ανάμεσά τους 66 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–6).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.619 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook