“Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών”. Την εκτίμηση αυτή μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης στον βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη.

Ο κ. Σενετάκης που επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, προκειμένου να αποκτήσει την πλέον επίσημη και αξιόπιστη άποψη για τις προσπάθειες επανεκκίνησης του τουρισμού, ώστε να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, άκουσε τον κ. Φραγκάκη να τον διαβεβαιώνει ότι η Κρήτη αποτελεί αιχμή του δόρατος της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φραγκάκης παρουσίασε αναλυτικά το τριετές στρατηγικό σχέδιο του ΕΟΤ, αλλά και την προετοιμασία ενόψει της σεζόν του 2021. Ειδικότερα, η καμπάνια του 2021 θα εστιάσει στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, επενδύοντας στην  αυθεντικότητα και την ξεχωριστή ταυτότητα της χώρας μας και των ανθρώπων της.

Ο κ. Σενετάκης ζήτησε να μάθει σε πιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators και ο κ. Φραγκάκης τον ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι και σε αυτόν τον τομέα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Σε αυτό, όπως είπε, έχουν συμβάλει τα προγράμματα προβολής και οι δράσεις των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και ο τρόπος με τον οποίο συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της χώρας. Πλην όμως τόνισε ότι στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού μεγάλη σημασία θα παίξουν και οι επιμέρους προορισμοί.

Επ’ αυτού ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι το στοίχημα κάθε τοπικής κοινωνίας που στηρίζεται στον τουρισμό, είναι να περιορίσει ή να εξαλείψει το επιδημιολογικό φορτίο. “Τώρα έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο”, είπε ο βουλευτής υπενθυμίζοντας στον κ. Φραγκάκη, ότι η Κρήτη είναι από τις περιοχές εκείνες της χώρας, που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον ιό και ήδη η πανδημική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι ασύγκριτα καλύτερη από πολλές άλλες τουριστικές περιοχές της Ευρώπης που προβάλλουν και είναι τουριστικά ανταγωνιστικές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook