Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 20 νέα κρούσματα για το Ρέθυμνο – Υψηλό το ιικό φορτίο στα λύματα 

Μετά από αρκετό καιρό η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει 20 νεα κρούσματα με την ανησυχία να εντείνεται ακόμα περισσότερο καθώς οι μετρήσεις στα αστικά λύματα έδειξαν υψηλό ιικό φορτίο. 

Παράλληλα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου στην κλινική covid μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν αυξηθεί αρκετά οι νοσηλευόμενοι. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται επτά άτομα ενώ σημειώνεται ότι η κλινική covid διαθέτει συνολικά 23 κρεβάτια. 

Λιγότεροι εμβολιασμοί στον νομό Ρεθύμνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο νομός Ρεθύμνης έχει τους λιγότερους εμβολιασμούς από όλους τους νομούς της Κρήτης. 

Συγκεκριμένα, σε όλο το νησί συνολικά έχουν γίνει 21.994 εμβολιασμοί εκ των οποίων 5973 στα Χανιά, 2469 στο Ρέθυμνο, 9615 στο Ηράκλειο και 3937 στο Λασίθι.

Από το σύνολο των εμβολίων που έγιναν στην Κρήτη, στον νομό Ρεθύμνου έχουν γίνει 11,2% εμβόλια επί του συνόλου των εμβολιασμών στο νησί, την ίδια στιγμή που στο Λασίθι έχουν πραγματοποιηθεί 17,9% εμβόλια από τα συνολικά 21.994.

Στα Χανιά έχουν γίνει 27,2% εμβολιασμοί ενώ στο Ηράκλειο 43,7% από τον συνολικό αριθμό των εμβολίων, καθώς πρόκειται για τους δύο μεγαλύτερους νομούς της Κρήτης. Ωστόσο στον νομό Λασιθίου παρότι ο πληθυσμός ειναι λιγότερος από εκείνον του νομού Ρεθύμνης, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι άνθρωποι, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα. 

Κλείνουν τμήματα σχολείων λόγω του κορωνοϊού

Συνολικά είναι κλειστά μέχρι αυτή την ώρα τρία τμήματα σχολείων, το Λύκειο Πανόρμου, ένα τμήμα από το δημοτικό σχολείο Σταυρωμένου, ενώ κλειστό παραμένει και το τμήμα του Βρεφονηπιακού σταθμού Περάματος στον δήμο Μυλοποτάμου. 

Ενδεχομένως μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων στον νομό Ρεθύμνης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό καθώς το Ρέθυμνο είναι λίγο πριν το ”κόκκινο” και τα κρούσματα στον Μυλοπόταμο σύμφωνα με πληροροφίες αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο τις επόμενες ημέρες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook