Ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου «ψεύτη» σε προσωπική συζήτηση στις 3 Νοεμβρίου στη σύνοδο της Ομάδας των 20 στις Κάννες, με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του απάντησε ότι «έχει να κάνει μαζί του σε καθημερινή βάση», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arret.

«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί. «Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση!» απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, η οποία δεν προσδιορίζει εάν υπάρχει ηχητική καταγραφή της συνομιλίας.

http://i37.abimg.gr/sy/synantisi_sarkozi_netaniahoy_nea_yorki_1958359_b.jpgΟ διάλογος έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά έφθασε τυχαία στα αυτιά των δημοσιογράφων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές έδωσαν πρόωρα τις συσκευές για την παρακολούθηση της ταυτόχρονης μετάφρασης για την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαρκοζί και Ομπάμα και ορισμένοι δημοσιογράφοι τοποθέτησαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα ακουστικά στα αυτιά τους, συλλαμβάνοντας μερικά λόγια από την συνομιλία.

Πολλοί δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο της ιδιωτικής συνομιλίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας ο Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε τον Νικολά Σαρκοζί για το ότι δεν τον ενημέρωσε για την πρόθεση της Γαλλίας να ψηφίσει «ναι» στην ένταξη της Παλαιστίνης στην Unesco.