Για την εξέλιξη της πανδημίας στον Άγιο Νικόλαο, ενημέρωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον αριθμό των κρουσμάτων στην σχολική κοινότητα, αλλά και την πιθανότητα να υπάρχουν μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού στην περιοχή, ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός,στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα 4/2 .

Συγκεκριμένα επιχειρώντας να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά μ΄ όλα όσα διαδίδονται για τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και για τις ενδείξεις του μεταλλαγμένου ιού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσιόρδα, τόνισε ότι την ερχόμενη Κυριακή μετά από επικοινωνία που είχε με τον Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και διευθυντή Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας στο ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Σουρβίνο,  θα υπάρξει πλήρης εικόνα για τυχόν μεταλλαγμένα κρούσματα στην περιοχή. 

Μας ενδιαφέρει – τόνισε – να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα αντιλαμβανόμαστε την πίεση και την δυστοκία που υπάρχει, ωστόσο γίνεται προσπάθεια ώστε να υπάρξει άμεσα, καλύτερη ενημέρωση.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, από το τέλος του Οκτώβρη – όπως γνωστοποίησε – επιχειρώντας να συνδράμει τον ΕΟΔΥ στην προσπάθεια ιχνηλάτησης και καταγραφής κρουσμάτων στον δήμο, προμηθεύτηκε rapid test και συνολικά έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί  6.500 έλεγχοι σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Επίσης λόγω της “εστίας”, που υπήρξε στον παιδικό σταθμό της πόλης – δήλωσε-παρέστη η ανάγκη διενέργειας ελέγχου με την διαδικασία των γρήγορων test , μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) , ενώ καθημερινά μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΔΥ (testing.gov.gr), γίνονται έλεγχοι στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, που δίνουν την δυνατότητα να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός δειγμάτων . Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει συνολικά 1.000 test.

 Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ευχαρίστησε τους δημότες για την συμμετοχή τους στους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, δηλώνοντας ότι, παρά του ότι έχει εντοπιστεί η εστία των κρουσμάτων, απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση μέχρις ότου προχωρήσει η διαδικασία των εμβολιασμών και ελεγχθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση μέχρι σήμερα τα ενεργά κρούσματα είναι 75 , ενώ εάν  δεν προκύψει νέος αριθμός, θα αξιολογήσουν οι ειδικοί ποια θα είναι η εξέλιξη. Ο κ. Ζερβός, χαρακτήρισε τέλος υπερβολή την επιβολή αυξημένων περιοριστικών μέτρων και στις άλλες πόλεις του νομού, δεδομένου η επικοινωνία όπως ανέφερε, μεταξύ των πόλεων είναι μικρή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook