Με την πρώτη ματιά μοιάζουν σαν αδελφές. Αν όμως κοιτάξετε με προσοχή τη φωτογραφία θα μείνετε άφωνοι: πρόκειται για μία 26χρονη μητέρα και την κόρη της!

Αφού υπέφερε από ανορεξία για τη μισή ζωή της, η Rebecca Jones έχει σήμερα βάρος 31 κιλά, λιγότερα κι απ\’ ότι η 7χρονη κόρη της Maisy.

«Το να φοράω τα ίδια ρούχα με τη Maisy μου δίνει μία αίσθηση υπερηφάνειας. Είναι λάθος αλλά με κάνει να νιώθω καλά. Δεν πιστεύω πως είμαι αδύνατη, πάντα βλέπω τον εαυτό μου ως παχύτερο», λέει.  

 \"http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/11/08/miterapaidi_anorexia_es.jpg\"Στα 13 της σταμάτησε να τρώει, χάνοντας αρκετά κιλά. Οι φίλοι της τις έκαναν φιλοφρονήσεις για την εμφάνισή της και οι γονείς της δεν της επεσήμαναν τους κινδύνους. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια δεν ζύγιζε πάνω από 50 κιλά και η περίοδός της σταμάτησε.

Όταν στα 19 της γνώρισε στο Πανεπστήμιο τον πατέρα της κόρης της, θεωρούσε ότι αξαιτίας της ανορεξίας δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Μια μέρα όμως ένιωσε ένα  χτύπημα στην κοιλιά και μετά από υπέρηχο διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος 26 εβδομάδων (!). 

\”Δεν είχα ιδέα\”, δηλώσε σε συνέντευξή της. \”Εξακολουθούσα να φοράω τα ίδια ρούχα και η κοιλιά μου ήταν επίπεδη\”

Οι γιατροί της έλεγαν ότι πρέπει να καταναλώνει κοτόπουλο και να παίρνει βιταμίνες για να βοήθήσει το μωρό της να ανπτυχθεί σωστά, ωστόσο ο οργανισμός της δεν ήταν συνηθισμένος στις μεγάλες ποσότητες.

Τελικά ακολούθησε μια διατροφή με ψωμί και παντζάρια.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πήρε περίπου 3,5 κιλά (!), Η κόρη της, Maisy, γεννήθηκε υγιής, παρόλο που ζύγιζε 2,5 κιλά. Βέβαια, δεν τη θήλασε, αφού δε μπορούσε να παράγει γάλα.

Η Rebecca επιβιώνει καταναλώνοντας σούπες, τοστ και ενεργειακά ροφήματα, παρότι οι γιατροί την έχουν προειδοποιήσει πως η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να τη σκοτώσει. Την ίδια ώρα, ενθαρρύνει τη μικρή Maisy να απολαμβάνει σοκολάτα και κέικ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook