Ωστόσο οι ανάγκες αυτές θα έπρεπε να καλύπτονται από το κράτος

Συνεχίζεται η διανομή γευμάτων κάθε Κυριακή στην είσοδο του στεκιού μεταναστών κάθε Κυριακή.

Η Κυριακάτικη Κουζίνα Αλληλεγγύης σε ευχαριστήριο για την προσφορά συνανθρώπων αναφέρει:

"Ενσυναίσθηση: Υψηλή αρετή που καλλιεργεί το νοιάξιμο και την κατανόηση του άλλου

Η χωρίς προηγούμενο ανταπόκριση στο κάλεσμα της Κυριακάτικης Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης για προσφορά τροφίμων αποδεικνύει πως Ενσυναίσθηση, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη, δεν είναι θεωρητικές και αφηρημένες έννοιες, αλλά χειροπιαστές αξίες ζωής!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας. Γονείς και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, αλλά  και καθέναν και καθεμιά ξεχωριστά, που με τη συνεισφορά του έδειξε άμεσα και έμπρακτα την Αλληλεγγύη του.

Η οικονομική και υγειονομική κρίση, που σαρώνει τη χώρα και πλήττει και τη δική μας τοπική κοινωνία, γεννά ένα νέο κύμα νεοάνεργων και νεοάστεγων ανθρώπων που παλεύουν για την επιβίωση.
Μέσα από τη διαδικασία της συλλογής τροφίμων δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές, και όχι μόνο, να ενημερωθούν για τους "αόρατους" της πόλης των Χανίων. Για τους άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας που ζουν δίπλα μας, όμως είναι στο απόλυτο περιθώριο επειδή δεν έχουν τη στήριξη που δικαιούνται!

Έχουν όμως τη δική μας στήριξη, με το  εγχείρημά μας που συνεχίζεται...
Συνεχίζεται και πλαισιώνεται με όλο και περισσότερο αλληλέγγυο κόσμο.
Η Κυριακάτικη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης ξεκίνησε παρασκευάζοντας 30 μερίδες φαγητού και αυτή τη στιγμή διανέμονται πάνω από 130, με αυξητικές τάσεις κάθε βδομάδα!!

Για μία ακόμα φορά, οι Αλληλέγγυες δομές καλύπτουν ανάγκες που θα έπρεπε υποχρεωτικά να παρέχονται από το κράτος και τις τοπικές αρχές!

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ

Μετά την διαδικτυακή συνάντηση που είχαμε με τη συμμετοχή και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης, περιμένουμε από το Δήμο να ενημερώσει την κοινωνία των Χανίων για τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα προβεί στα ζητήματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας. 

Μέχρι τότε, θέλουμε να ενημερώσουμε πως τα γεύματα θα συνεχίσουν να προσφέρονται κάθε Κυριακή, στις 16.00, στην είσοδο του Στεκιού Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5), ενώ  ρούχα και κουβέρτες κάθε Παρασκευή, από 19.00 - 21.00.

Τέλος, όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά, υπάρχουν κουτιά ενίσχυσης στα καταστήματα Terra Verde και ΓΑΙΑ (Δημητρακάκη 2)"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook