Ποιος έτρωγε μπριζόλα για πρωινό και ποιος δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς βάφλες

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν το προνόμιο να μπορούνε να φάνε ό,τι ακριβώς θελήσουν. Δίνουν την παραγγελία στο σεφ του Λευκού Οίκου και το γεύμα τους είναι έτοιμο. Και μάλιστα όπως ακριβώς το θέλουν. Ποιες ήταν, ωστόσο, οι πιο περίεργες διατροφικές συνήθειες κάποιων εξ’ αυτών; Ποιος δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς βάφλες και ποιος επέλεγε μπριζόλα για το πρωινό του;

Μπριζόλα για πρωινό

Σίγουρα μία διατροφική επιλογή που δεν συνηθίζεται και τόσο πολύ. Ο Ουίλιαμ Χάουαρντ Τάφτ επέμενε σε αυτή του την επιλογή σε καθημερινή βάση και μάλιστα δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστο για τον ίδιο να επιλέγει το ίδιο πιάτο και για τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, καθώς λάτρευε το κρέας και τις πατάτες του.

Βάφλες

Παραδόξως, ο Ουόρεν Χάρντινγκ αγαπούσε τις βάφλες. Τις ζητούσε σχεδόν κάθε μέρα, είτε με βούτυρο ή σιρόπι ή «πλημμυρισμένες» από σάλτσα βοδινού.

Σάντουιτς με ψητό τυρί στη σχάρα

Ο Φραγκλίνος Ν. Ρούσβελτ λάτρευε τα σάντουιτς με τυρί στη σχάρα. Όσο πιο ζεστό και λαστιχωτό ήταν το τυρί, τόσο το καλύτερο. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reader’s Digest, το βουτούσε σε ντοματόσουπα!

Δημητριακά και μπέρμπον

Ο Χάρι Τρούμαν ήταν ένας άνθρωπος που παρακολουθούσε την πρόσληψη θερμίδων του και πολύ συχνά έτρωγε δημητριακά για πρωινό, είτε ζεστά είτε κρύα. Επίσης, ήταν λάτρης του μπέρμπον και σε καθημερινή βάση έπινε και από ένα ποτηράκι.

Μπάρμπεκιου

Γεννημένος στο Stonewall του Τέξας, ο Λίντον Μπ. Τζόνσον ήταν ένας πολύ πιστός λάτρης του μπάρμπεκιου, έτσι όπως το είχε μάθει από την γενέτειρά του. Συχνά φιλοξενούσε μεγάλες συγκεντρώσεις στο ράντσο του για μπάρμπεκιου και σέρβιρε μόνο το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας του Τέξας.

Τυρί cottage

Ένα τυπικό πρωινό για τον Ρίτσαρντ Νίξον συμπεριελάμβανε τυρί cottage με φρούτα ή κέτσαπ. Αγαπούσε, επίσης, πολύ το κρέας της συζύγου του, το οποίο απολάμβανε με την διάσημη πίτα Pat Nixon για επιδόρπιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook