Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σύγχυση έχει προκληθεί αναφορικά με το αν θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο τον δήμο Αγίου Νικολάου ή μόνο στην δημοτική ενότητα Αγίου Νικολάου. 

Ωστόσο όλα τα σχολεία που ανήκουν στον δήμο Αγίου Νικολάου θα παραμείνουν κλειστά δηλαδή τα σχολεία στις περιοχές, Πρίνα, Κρούστας, Σίσι, Νεάπολη, Βραχάσι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, απαφορεύονται οι μετακινήσεις από τον δήμο Αγίου Νικολάου, στους υπόλοιπους δήμους. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων:

“Θα ήθελα να τονίσω ότι το επιδημιολογικό φορτίο αξιολογήθηκε σήμερα από την Επιτροπή των Επιδημιολόγων, ως ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο σε 5 Δήμους. Στους Δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων παρατηρείται και στο Δήμο Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Πιο συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα την 1 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων μέτρων ήταν 43 και αυτή τη στιγμή είναι 78

Πιο συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές και από αύριο Σάββατο, στις 6 το πρωί αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής, καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Αναστέλλεται επίσης η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους αυτούς. Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς τους πέντε Δήμους θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των δικαστηρίων.

Δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι και στις περιοχές αυτές, όπως και στις «κόκκινες» περιοχές, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση την μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για την σύντομη βόλτα κατοικιδίου γύρω από την μόνιμη κατοικία, ενώ παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και λειτουργία των χώρων πολιτισμού”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook