Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Μ. Συντυχάκη, στη λαϊκή αγορά των Πατελών Ηρακλείου.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΚΚΕ το πρωί του Σαββάτου 6/2 στη λαϊκή αγορά των Πατελών στο Ηράκλειο, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Μιλώντας με τους εμπόρους και αγροτοπαραγωγούς της λαϊκής αγοράς, τα μέλη του ΚΚΕ ενημέρωσαν για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τις λαϊκές αγορές, το οποίο έχει σκοπό την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας τους και το «άνοιγμά» τους στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του εμπορίου, τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ για τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Μιλώντας με αγροτοπαραγωγούς, ο Μανώλης Συντυχάκης ανάδειξε το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, με τη στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων να είναι διαχρονικά εχθρική απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτοπαραγωγούς, θεωρώντας τους διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Μεταξύ των άλλων ανάφερε ότι η δήθεν «νέα εποχή» για τις λαϊκές αγορές, που εγκαινιάζει η κυβέρνηση με τη νομοθετική πρωτοβουλία αυτή, ανοίγει τον δρόμο στις μεγάλες επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις λαϊκές αγορές, καθορίζοντας τους όρους συμμετοχής των παραγωγών, αλλά μπαίνοντας και οι ίδιες στις λαϊκές αγορές, εκτοπίζοντας τους πωλητές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μικρομεσαίοι παραγωγοί, βιοπαλαιστές, χωρίς άλλη δυνατότητα απορρόφησης του προϊόντος τους. Τους «πρώτους» πάγκους θα καταλάβουν τα ίδια τα μονοπώλια του εμπορίου, μετατρέποντας τις λαϊκής αγορές σε υπαίθρια «super market», κάτι καταστροφικό και για τους παραγωγούς και τον λαό, που έχει σαν αποκούμπι τη λαϊκή αγορά, και θα την πληρώνει πανάκριβα, για αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.  

Επίσης, ανάφερε ότι πρέπει οι παραγωγοί να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας της κυβέρνησης, ότι δεν στήριξε τους μικρομεσαίους, ένα παραπάνω τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, ότι κερδισμένοι την περίοδο της καραντίνας βγήκαν οι μεγάλοι όμιλοι. Ότι δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα τέτοιο, καταστροφικό νομοσχέδιο, εν μέσω πανδημίας, και την ίδια ώρα εγκαλεί τον λαό να μην κινητοποιείται για τα δίκια του, με πρόφαση την προστασία της δημόσιας υγείας! Τους κάλεσε να «κλείσουν τα αυτιά» τους σε επιχειρήματα ότι με τον νόμο αυτό τάχα «θα μπει τάξη στις λαϊκές αγορές», επικεντρώνοντας σε ζητήματα αδιαφάνειας κλπ. και να παλέψουν μέσα από τα σωματεία για πρωτοβουλίες διεκδίκησης, όπως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, μέτρων στήριξης για την επιβίωσή τους.

Τέλος, τους κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ως τη μοναδική δύναμη που στέκεται πραγματικά στο πλάι τους, με σημαντικές πρωτοβουλίες και μέσα στη βουλή, όπως το πρόσφατο σχέδιο νόμου ου κατάθεσε για μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων μέσα στην πανδημία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook