Διέψευσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σενάρια περί εμπλοκής του ονόματός του στις διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η «ενότητα του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ».

Ο κ. Κακλαμάνης είχε από το πρωί συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου και Χρήστο Πρωτόπαπα.

Ο Απ.Κακλαμάνης απέφυγε να πει ο,τιδήποτε για το περιεχόμενο των επαφών του, υπογράμμισε όμως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο τόπος έχει ανάγκη κυβερνήσεις και όχι αντιπολίτευση και μπάχαλο. Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν».

Δηκτική, ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια και τις φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση σε περίπτωση που υπάρχει ναυάγιο στη συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

«Τι είμαι εγώ; Εξωφυλαρούχα;» (το παιδί που μαζεύει τις μπάλες, αυτός που κάθεται απ' έξω για να προσέχει τα ρούχα των υπολοίπων), ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν με σκέφτονται στο κέντρο. Εγώ, όπως πολύ καλά ξέρετε, είμαι απέναντι στα συμφέροντα».

Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα ενότητας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κακλαμάνης το διέψευσε κατηγορηματικά σημειώνοντας με έμφαση: «Πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι. Πρέπει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να είναι ενωμένοι. Δεν ωφελεί τη χώρα αυτή την ώρα ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί».


in.gr