“Καθοδηγούμε τα παιδιά στο να υιοθετούν έναν ασφαλή διαδικτυακό τρόπο συμπεριφοράς και συμβάλλουμε στη δημιουργία του υπεύθυνου ψηφιακά πολίτη του αύριο”

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2021. Η WIND, η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα που πριν δέκα χρόνια αναγνώρισε την ανάγκη να παρέχει σε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά συστηματική ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνολογίες, συμμετέχει στην παγκόσμια μέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο με σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». 

Σε μια περίοδο όπου τα παιδιά, είναι στο σπίτι και περνάνε περισσότερες ώρες απ’ ότι συνήθως online, το θέμα «μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» είναι επίκαιρο και σε πλήρη συνάρτηση με το πρόγραμμα kids@safety της WIND, που εδώ και δέκα χρόνια στοχεύει σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον για τα παιδιά μας και θέτει τις βάσεις για  τους υπευθύνους ψηφιακούς πολίτες του αύριο.  Οι γονείς όπως καθοδηγούν τα παιδιά στον πραγματικό κόσμο και τα συμβουλεύουν για την ασφάλεια τους, το ίδιο οφείλουν να πράξουν και για την ασφάλειά τους στον διαδικτυακό κόσμο. Σύμμαχο τους σε αυτή την προσπάθεια, έχουν τη WIND με το πρόγραμμα Kids@safety, που βοηθά γονείς και κηδεμόνες να προετοιμάσουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους ώστε να υιοθετούν έναν ασφαλή διαδικτυακό τρόπο συμπεριφοράς, αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους.

Με ενεργή και αποφασιστική συμμετοχή στην Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας, η WIND διαδραματίζει από το 2010 τον δικό της καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου με την ενημερωτική εκστρατεία «Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί». Μέσα από συμβουλές για την ορθή χρήση του διαδικτύου, την ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ ανηλίκων, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών το πρόγραμμα παράλληλα προωθεί τις θετικές πλευρές των νέων τεχνολογιών και την κριτική σκέψη.  

Η σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος της WIND (www.kidsatsafety.gr) παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του, ενώ παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι και η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η WIND από το 2011 στηρίζει έμπρακτα την δράση Cyberkid ως αποκλειστικός χορηγός της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα CYBERKID και της ιστοσελίδας www.cyberkid.gr. Η εφαρμογή για κινητά CYBERKID δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από τη Γραμμή SOS – Cyber Alert να επικοινωνούν άμεσα (touchscreen call) και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων Διαδικτυακών Απειλών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.wind.gr και  στο www.kidsatsafety.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook