Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν το πρωί στη συνάντηση της Βουλευτή Χανίων ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή – Μέχρι το Καστέλι θα φτάνει ο ΒΟΑΚ.

Στο “επίκεντρο της συζήτησης τα σημαντικά έργα που δρομολογούνται στο Νομό Χανίων και την Κρήτη, με εκ των σημαντικοτέρων φυσικά, τον ΒΟΑΚ που όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη θα φτάνει μέχρι την Κίσαμο καθώς έχουν ξεπεραστεί αντικειμενικές δυσκολίες. Προανήγγειλε μάλιστα για το επόμενο διάστημα, την άφιξη Μητσοτάκη στην Κρήτη που θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις που θα αφορούν τον ΒΟΑΚ.

“Θέλω να έχω την ενημέρωση για τα τοπικά έργα και να υπάρχει η συνεργασία για να προχωρήσουν μέσω των Υπουργείων. Αυτός είναι ο λόγος της συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων σήμερα. Έχουμε καλά νέα για τον  ΒΟΑΚ. Θα έρθει στην Κρήτη ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει την τελική λύση για τον  ΒΟΑΚ. Ένα όνειρο που αποσπασματικά συζητούνταν, σήμερα μιλάμε για το σύνολο του έργου, για τις χρηματοδοτήσεις κτλ”, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη δεν απάντησε για το “πότε” θα προβεί σε αυτές τις ανακοινώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι το έργο του ΒΟΑΚ αφορά και το κομμάτι από το Κολυμπάρι μέχρι την  Κίσαμο:

“Το κομμάτι Χανιά-Κίσαμος για τον  ΒΟΑΚ είναι τελειωτικό. Ο ΒΟΑΚ θα πάει μέχρι το Καστέλι Κισάμου δεν υπάρχει αμφιβολία. Έχει λυθεί το θέμα νομικά και οικονομικά και δεν συζητιέται”.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής μίλησε για το ζήτημα του ΒΟΑΚ αλλά και για τα έργα στα Χανιά που απαιτεί να τρέξουν: 

“Τα θέματα είναι πάρα πολλά. Πολλά τα ζητήματα για τον  Νομό. Υπάρχει “δεξαμενή” εργων και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Είναι δεδομένο ότι το κομμάτι Χανιά-Καστέλι θα πραγματοποιηθεί, άρα μιλάμε για ένα συνολικό έργο για τον ΒΟΑΚ, Χερσόνησος-Καστέλι. Μένει τώρα να “ξαναζεστάνουμε” το ζήτημα της παράκαμψης του Καστελίου και αυτό θα συζητήσουμε με την κ. Μπακογιάννη. Ειδικά σε περίοδο μεγάλης τουριστικής κίνησης θα είναι ένα σημαντικό έργο. Άρα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη του και να ωριμάσει”. 

Ο κ. Καλογερής τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν όπως ο δρόμος ΒΟΑΚ-Αεροδρόμιο (προχωρά η μέλέτη του), αλλά και τα θέματα περιφερειακού επιπέδου, στον Νομό Χανίων, όπως αποκαταστάσεις, νέες οδοποιίες (όπως πχ το έργο ΕΣΠΑ Πλάτανος -Σφηνάρι), η γέφυρα στον  Κερίτη και άλλα ζητήματα

‘Αλλα θέματα που ρωτήθηκε η κυρία Μπακογιάννη:

Για το θέμα που πήρε διάστάσεις με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία: Όταν φτάνει σε μια περιοχή ο Πρωθυπουργός είναι λογικό να υπάρχει ένας ενθουσιασμός των ανθρώπων που τον πλησιάζουν. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να σκεφτούν ότι η εικόνα παίζει ρόλο και ότι θα έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό. Αυτό δεν έγινε και στο εξής θα γίνεται.

Για τον  τουρισμό: Για να έρθει ο κόσμος στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι ασφαλής και για αυτούς που έρχονται και για αυτούς που θα είναι εδώ. ΟΕμβολιασμός το ταχύτερο δυνατόν στην  Ελλάδα. Επίσης υποδοχή ανθρώπων με διήμερο τεστ Covid που θα είναι αρνητικό. Πιστοποιητικό δηλαδή  που θα είναι καθαρό. Εξ ού και η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ που τα έχει πάει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα. Μέχρι τον Μάιο ευελπιστούμε να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό.

Για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου: Η κατάσταση του κολυμβητήριου είναι άθλια. Με μεγάλη χαρά άκουσα την απόφαση της Συγκλήτου. Η “μπάλα” είναι στο Υπουργείο Αθλητισμού για να προχωρήσει το ταχυτερο δυνατόν το συνολικό έργο. Δεν είναι μόνο το κολυμβητήριο αλλά όλα τα έργα που θα δημιουργθούν στην περιοχή για το αθλητικό κέντρο. Μαζί και το πάρκο ΑΜΕΑ που είναι στις προτεραιότητες που επιθυμώ να δώ να υλοποιείται. Έχω την ελπίδα που σήμερα υπάρχουν αυτές οι χρηματοδοτήσεις, ότι θα προχωρήσει αυτό το σχέδιο για τα Χανιά, γιατί τα Χανιά νιώθουν αδικημένα στο κομμάτι του αθλητισμού σε σχέση με άλλες περιοχές της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook