Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.800.000 € (με τον ΦΠΑ) και η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Οι εργασίες κατασκευής του έργου «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΜΑΡΙΟΥ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ», ξεκινούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. 

Το έργο περιλαμβάνει την  ενίσχυση της τροφοδοσίας των περιοχών «Άδελε» και  «Πηγής» και την επέκταση του κεντρικού αγωγού, από την περιοχή «Πηγή» όπου καταλήγει σήμερα το δίκτυο έως την περιοχή του «Πρίνου», περνώντας από περιοχές των Δ.Δ. «Λούτρας», «Παγκαλοχωρίου», «Χαμαλευρίου», «Βιράν Επισκοπής», «Έρφοι-Αγιασμάτσι» και «Πρίνου-Λατζιμά». 

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των παραπάνω εργασιών εκτιμάται στους δέκα οκτώ (18) μήνες.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου περιλαμβάνεται ακόμη η κατασκευή  των αρδευτικών δικτύων στις περιοχές «Γιαννούδι», «Ξηρό Χωρίο» και «Μισίρια», με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους έξι  (6) μήνες. 
Γίνεται γνωστό ότι το κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται θα παραδίδεται αυτόματα και  σε λειτουργία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.800.000 € (με τον ΦΠΑ) και η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών του παραπάνω έργου, θα κατασκευαστούν δίκτυα συνολικού μήκους 16,7 χλμ. Αναπόφευκτα θα προκληθούν οχλήσεις στις περιοχές που αυτό διέρχεται  και  ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. ζητά  εκ των προτέρων την κατανόηση των πολιτών.     

Παρακαλούνται, όσοι από τους ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών ενδιαφέρονται για να αρδεύσουν τις ιδιοκτησίες τους, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΟΑΚ Α.Ε. στο Ρέθυμνο στα τηλ. 2831027501 & 2831053776, προκειμένου να κάνουν την απαιτούμενη αίτηση σύνδεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο email: [email protected]


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook