Η επίσκεψη στο οδοντιατρείο μπορεί να είναι μία πονεμένη ιστορία (σφράγισμα δοντιού, απονευρώσεις κ.α.) ή μπορεί να έχει μία όμορφη κατάληξη (λεύκανση δοντιών)! 

Εκεί που τελειώσει η χειρουργική οδοντιατρική, αρχίζει η αισθητική και πάει λέγοντας. Μάθετε μερικές λεπτομέρειες για τα σφραγίσματα και την λεύκανση έτσι ώστε να πάτε διαβασμένοι στον γιατρό.

Τι ονομάζουμε σφράγισμα;

Με το σφράγισμα αποκαθίσταται το δόντι που έχει χαλάσει, χωρίς να χρειαστεί να γίνει εξαγωγή ή απονεύρωση. Συγκεκριμένα αφαιρείται πρώτα το τμήμα του δοντιού που έχει καταστραφεί και στην συνέχεια η περιοχή αποστειρώνεται ώστε να μπει το υλικό του σφραγίσματος και να κλείσει το δόντι.

Ο ρόλος του σφραγίσματος είναι να εμποδίσει τα βακτήρια να κάνουν κακό στο δόντι και να το καταστρέψουν περισσότερο. Συνήθως επιλέγεται το λευκό σφράγισμα αναλόγως βέβαια με την έκταση της τερηδόνας. Κάθε υλικό έχει και τις ιδιότητές του. Για εκτεταμένα σφραγίσματα χρησιμοποιούνται τα σφραγίσματα πορσελάνης που κοστίζουν ακριβά αλλά το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Από τι εξαρτάται η διάρκεια του σφραγίσματος;

H διάρκεια του λευκού σφραγίσματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Δηλαδή από το μέγεθος του προβλήματος, την συντήρηση που θα κάνει το ίδιο το άτομο στα δόντια του, τη διατροφή, την ποιότητα της μάσησης κ.α.

Να επιλέξω λεύκανση με λάμπα LED ή με laser;

Τα τζελ λεύκανσης και στις δύο περιπτώσεις είναι τα ίδια. Η διαφορά της μιας μεθόδου είναι ότι με το laser δημιουργείται ξηρασία στην αδαμαντίνη του δοντιού, όπου το αποτέλεσμα είναι πιο λαμπερό, αρκεί να προσεχθεί η επιλογή της απόχρωσης. 

Βέβαια υπάρχει και άλλη μία μέθοδος λεύκανσης, η οποία γίνεται με ειδικά προγεμισμένα μασελάκια στο σπίτι. Ο οδοντίατρος θα σας καθοδηγεί σε αυτή την περίπτωση και θα εκτιμάει την πορεία της λεύκανσης με ραντεβού στο ιατρείο.

Χειρουργός Οδοντίατρος Dr. Τσεγρένη Θεοδώρα
Ιστοσελίδα: drtsegreni.gr
Τηλ. Ιατρείου: 2109595407

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook