Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης και όχι στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η πρώτη “επαφή” μετά τις ραγδαίες εξελίξεις για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και την θετική απάντηση του Πολυτεχνείου Κρήτης στην ΓΓΑ, για να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης.

Παρόντες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αλλά και ο Βουλευτής Χανίων και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Ευάγγελος Διαμαντοπουλος τόνισε στο πλαίσιο της σύσκεψης ότι “το Πολυτεχνείο θέλει να είναι μέλος της λύσης και όχι του προβλήματος και ό,τι γίνει να είναι προς όφελος της κοινωνίας”.

Από την πλευρά του ο κ.Αυγενάκης ανέφερε ότι “θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση των μελετών για το κολυμβητήριο. Εμείς δε μποορυμε να χρηματοδοτήσουμε αθλητική εστία όποτε βάζουμε ενα αστερίσκο σε αυτό. Θέλουμε να κάνουμε έναν μοναδικό χώρο σε θέματα ειδικών αθλημάτων, ασφαλείς εγκαταστάσεις για όλο τον κόσμο. Θέλουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν”.

“Μια μεγάλη ιδέα που έμεινε ανεκμετάλλευτη. Βάζουμε τις βάσεις για να ξεκινήσει ό,τι απαιτείται, για να κάνουμε το όνειρο ετών πράξη. Αυτό είναι το όνειρο και του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει η Κρήτη και αθλητικός προορισμός. Χαίρομαι που τόσο ο κ. Διγαλάκης και ο κ. Βολουδάκης είχαν ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης αυτών των εγκαταστάσεων. Προτεραιότητα να εξυπηρετηθούν η αθλητική και η φοιτητική κοινότητα αλλά και ο πολίτης. Να υπάρχει μοντέλο βιωσιμότητας και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε να υπάρξουν και χρονοδιαγράμματα για αυτό το έργο. Δεν θέλω να προβώ σε υποσχέσεις σε αυτό το στάδιο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης

Βίντεο: Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη

“Τέθηκαν οι βάσεις για την αξιοποίηση ενός σημαντικού έργου για τα Χανιά. Ευχαριστούμε τον κ. Αυγενάκη που πήρε την πρωτοβουλία για να δρομολογηθεί το έργο. Το Πολυτεχνείο θέλει να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι του προβλήματος”, επεσήμανε ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Βίντεο: Δήλωση Πρύτανη Πολτεχνείου Ευάγγελου Διαμαντόπουλου:

“Το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να καταστεί βιώσιμο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνει κάτι καλό για την τοπική κοινωνία”, ανέφερε ο Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος επεσήμανε ότι επί δικής του θητείας ώς Πρύτανης είχαν γίνει ενέργειες για το κολυμβητήριο. 

Βίντεο: Δήλωση Βασίλη Διγαλάκη

“Το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι ήταν διαχρονικά όνειδος για τα Χανιά. Πλέον τίθενται οι βάσεις για να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο πρότυπο. Η δέσμευση του Υπουργού αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα”, επεσήμανε ο ο Μανούσος Βουλουδάκης. 

Βίντεο: Δήλωση Μανούσου Βολουδάκη

“Είχα την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού στα αιτήματά μας. Έρχεται ένα καλό μέλλον χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο, τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ξέρω ότι έχουμε τη μεγάλη στήριξη του Πρωθυπουργού. Εγώ θα είμαι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθειά σας”, τόνισε ο Παραολυμπινίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

Βίντεο: Δήλωση Αντώνη Τσαπατάκη

Πλέον αναμένουμε τις επόμενες “κινήσεις” και ποιες προτεραιότητες θα δοθούν ώστε βήμα-βήμα να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook