Συνάντηση Αυγενάκη με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη για το ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου – Διάθεση του Δήμου Χανίων να αναλάβει το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Μετά τον ΟΑΚ και το ΤΕΕ, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφτηκε και τον Δήμο Χανίων όπου σε ευρεία συνάντηση με τη δημοτική αρχή συζητήθηκε το θέμα του ποδηλατοδρομίου Ακρωτηρίου. Μάλιστα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η ΓΓΑ θα συνδράμει, εφόσον της ζητηθεί για την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμιου.

“Έχουμε ένα σε όλη την Ελλάδα, στο ΟΑΚΑ και αυτό έχει προβλήματα. Εμείς ήρθαμε να δηλώσουμε τη διάθεση μας με ποιο τρόπο θα βοηθήσουμε. Αυτό θα είναι πόλος έλξης για όλη την Κρήτη είναι αναπτυξιακό εργαλείο όπως είπατε, να γίνει αξιοποίηση για να υπάρχει μια βιωσιμότητα. Θα βοηθήσουμε σε ο,τι βαθμό και όπου θέλετε, εσείς έχετε τον πρώτο λόγο εμείς ως κυβέρνηση και ως Υπουργείο μπορούμε να συμβαλλουμε ώστε να παρασχεθεί το έργο”, επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε: 

Θα έχουμε τέλη δημοπράτησης για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά. Έχουμε τρεις μελέτες για το ποδηλατοδρόμιο, δεν έχουμε καταλήξει στην μελέτη που θα ορίσει το ποσό, προσανατολιζόμαστε περίπου σε ένα έργο της τάξης των 2,5 εκ ευρώ. Πέρα από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ποδηλασία, τα σωματεία και τους αθλητες, ήδη έχουμε έκδηλο ενδιαφέρον από προπονητικές ομάδες στην Ευρώπη για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση για προπονήσεις. Ένα αναπτυξιακό έργο που θα βάλει τα Χανια, την Κρήτη και γιατί όχι την Ελλάδα στο ποδηλατικό χάρτη. Ο Δήμος Χανίων φέρει την ευθύνη για την εκπόνηση των μελετών και τα τέλη δημοπράτησης. Είναι ένα έργο που είναι στάσιμο πολλά χρόνια και μας εκθέτει”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων έβαλε στο τραπέζει ένα ακόμα δεδομένο (;) για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου:

“Ο Δήμος είναι πάντα ανοιχτός για συζήτηση, έχουμε την ανεπίσημη ανακοίνωση σας ώστε να μπορεσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια αναφορικα με το κολυμβητήριο στη νέα χώρα και το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Να δούμε πως μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και της ενεργειακής αναβάθμισης πως το κολυμβητήριο του Πολυτεχνείου να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών. Ο Δήμος Χανίων μπορεί εφόσον το θέλετε να αναλάβει τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Ο Δήμος Χανίων είναι διατεθειμένος να καταβάλει το ποσό που χρειάζεται για τη χρήση του κολυμβητηρίου”.

Επί της επίσκεψης Αυγενάκη τοποθετήθηκε και ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης

“Ο συγκριτισμος όποτε εφαρμόστηκε λειτούργησε καλά, μπορούμε να δουλέψουμε σε θέματα υποδομών, διοργανώσεις πολλών αθλημάτων και σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία ώστε να τραβήξουμε πολλές διοργανώσεις. Βρέθηκα στα χανια για δυο συναντήσεις δουλειάς πρώτα στον ΟΑΚ για να δω που βρισκόμαστε σε επίπεδο μελετών. Το κολυμβητήριο της νέας χώρας είναι μια αθλιότητα. Ψάξαμε όλους τους τρόπους για να δούμε πως μπορούν να ωριμάσουν οι μελέτες για αυτό συνεργαστήκαμε με τον ΟΑΚ. Το θέμα του ακρωτηρίου είναι μια πονεμένη ιστορία. Θελουμε να δωσουμε έναν χρόνο να ωριμάσει η ιδέα της πιθανής συνεργασίας με το Πολυτεχνείο. Σήμερα βάλαμε τις βάσεις για να συνεργαστούμε πάνω σε μια νέα βάση, να στηθεί μια διοικητική δομή που θα αναλάβει όλη τη διαδικασία του έργου. Προτεραιότητα μας είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα, η αθλητική κοινότητα και οι πολίτες που θέλουν να αθληθούν”.

Τέλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης επεσήμανε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις αποτελούν ντροπή για τα Χανιά και ότι απαιτείται η αποκατάστασή τους.

Επίσκεψη Αυγενάκη στον ΟΑΚ

Επίσκεψη Αυγενάκη στο ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook