Σύσκεψη Εργασίας Επιμελητηρίου Χανίων και Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Στο Επιμελητήριο Χανίων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του, Αντώνη Ροκάκη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργου Τοπολιανάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ, Γιώργος Πατεράκης και η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη, όπως και ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος.

Οι διοικήσεις των δύο θεσμικών φορέων αποτίμησαν διεξοδικά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τα μέλη τους, μετά την επαναλειτουργία της εμπορικής αγοράς των Χανίων, και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους σχετικά με την ομάλοποίηση των συνθηκών και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Χανίων και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης συμφώνησαν ότι απαιτείται αυξημένη υπευθυνότητα από την Πολιτεία, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ως προς την αξιόπιστη τήρηση κάθε επιβεβλημένου προληπτικού μέτρου προστασίας της δημόσιας Υγείας, με έμφαση στην ανάγκη εντατικοποίησης της εμβολιαστικής κάλυψης της Χανιώτικης Κοινωνίας. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων δήλωσε: «Σε μια ακόμα εποικοδομητική συνεργασία με την ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου των Χανίων επανακαθορίσαμε τις στρατηγικές προτεραιότητες του εμπορικού κόσμου για την έξοδο από την πρωτοφανή κρίση του τελευταίου χρόνου. Συμφωνήσαμε ότι μέγιστη προτεραιότητα είναι να μην κλείσει ξανά η εμπορική μας Αγορά και συνεπώς απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση για τις εξοντωτικές οικονομικές συνέπειες ενός τρίτου καθολικού lockdown, παραβλέποντας τα σημερινά ικανοποιητικά υγειονομικά δεδομένα στα Χανιά.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων κινούνται στη σωστή κατεύθυνση όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουν σπάσει ακόμα το αδιέξοδο. Όπως έχουμε ήδη προτείνει με ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεών μας προς την Πολιτεία, κρίσιμες στρατηγικές προτεραιότητες οφείλουν να αποτελέσουν η άμεση υιοθέτηση νέων και δραστικών παρεμβάσεων για την διοχέτευση επαρκούς – μη επιστρεπτέας ρευστότητας, η διαγραφή των συσωρευμένων χρεών της πανδημίας και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εξαιτίας των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook