Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε αποθήκη με λαθραία τσιγάρα και καπνό

Στη σύλληψη ενός 68χρονου Έλληνα προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, κατελήφθη ο 68χρονος να εξέρχεται από την οικία του και να μεταφέρει μια πλαστική σακούλα που περιείχε δέκα (10) πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην ανωτέρω οικία, όπου με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων του Τελωνείου Ηρακλείου ”ΜΠΑΛΟΥ”, εντοπίστηκαν επιπλέον επτακόσια πενήντα οκτώ (758) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, και τριακόσια εξήντα τέσσερις (364) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη διαφόρων επωνυμιών, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, το χρηματικό ποσό των ενενήντα πέντε ευρώ (95€) και δύο (02) τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις αγοραπωλησιών καπνικών, ενώ σύμφωνα με το Τελωνείο Ηρακλείου το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των ανέρχεται στο ποσό των επτά χιλιάδων επτακοσίων δεκατριών ευρώ και είκοσι λεπτών (7.713,20€).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook