Πανελλήνια διάκριση του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου στο Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρει θερμά τις μαθήτριες Ανωγειανάκη Παναγιώτα (Γ΄ τάξη) και Νικολακάκη Μαρία (Β΄ τάξη) του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου για τη κατάκτηση της 1ης θέσης στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Στον διαγωνισμό με θέμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» οι μαθήτριες μας συμμετείχαν με ένα ψηφιακό κόμικ. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να θαυμάσετε το έργο τους:  https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/cfdb7_uploads/1610806634-file-Saferinternet4kids_Comic_11o_Gymnasio_Irakliou_Kritis.pdf

Μέσω της τέχνης απεικόνισαν με χιούμορ και ευφάνταστες εικόνες την καθημερινή τους επαφή με το διαδίκτυο. Παράλληλα, εξέφρασαν τον νεανικό προβληματισμό τους για την ασφάλεια και τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Η  υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τη δράση κ. Χρηστάκη Κλειώ, κλάδου ΠΕ08, αναφέρει ότι οι μαθήτριες συνεργάστηκαν αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου, δίνοντας ταυτόχρονα διέξοδο στη δημιουργικότητα τους στη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο του εγκλεισμού.

Η καλλιτεχνική έκφραση σε συνδυασμό με την ορθή χρήση της τεχνολογίας συμβάλλει στην ανάπτυξη ευαισθησίας, δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης, απαραίτητα εφόδια που πρέπει να παρέχει το σύγχρονο σχολείο.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook