Η επόμενη εμφάνιση του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστη των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, ενώπιον του δικαστηρίου θα είναι για πρώτη φορά ανοιχτή στους συγγενείς των 77 θυμάτων και τον Τύπο, όπως αποφάσισε σήμερα, Τρίτη, δικαστήριο του Όσλο.

Ο Μπρέιβικ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 14 Νοεμβρίου και τότε θα αποφασιστεί αν η προσωρινή του κράτηση θα παραταθεί για ακόμη 12 εβδομάδες.

«Είναι ιδιαιτέρως απίθανο στην περίπτωση μία δημόσιας ακρόασης ο ύποπτος να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με κάποιον με στόχο να περιπλέξει τη διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε σήμερα ο δικαστής.

Αυτή η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς τόσο η αστυνομία όσο και η υπεράσπιση είχαν ταχθεί υπέρ μίας δημόσιας ακρόασης.

Την προηγούμενη Παρασκευή εξάλλου το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε ότι η ακρόαση μπορεί να γίνει μέσω απευθείας σύνδεσης με βίντεο με την φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται ο 32χρονος Μπρέιβικ, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι δικηγόροι του Μπρέιβικ πάντως έχουν εφεσιβάλει αυτή την απόφαση, ζητώντας ο πελάτης τους να μπορέσει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.