Συμμετείχε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τον άγριο προπηλακισμό της αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα από τις αστυνομικές δυνάμεις κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Κλέων Γρηγοριάδης, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε «αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν άγρια, σε βαθμό τραυματισμού την αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα» που μετείχε στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Κλέων Γρηγοριάδης, ζήτησε να καταδικαστούν αυτές οι ενέργειες από όλα τα κόμματα και να προσέλθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αστυνομική βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε να καταδικαστεί ο προπηλακισμός της κυρίας Σοφίας Σακοράφα από όλα τα κόμματα, τώρα, και να διακοπεί η συνεδρίαση μέχρι να προσέλθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να δώσει εξηγήσεις. Τόνισε ότι οι φωτογραφίες που ήδη έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο με τις αστυνομικές επιθέσεις παραπέμπουν «σε ένα νέο Τζόρτζ Φλόιντ».

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας έκανε γνωστό ότι θα προσέλθει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου για να ενημερώσει την Βουλή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook