Αυξήθηκαν τα κρούσματα, μειώθηκαν οι θάνατοι.

Συνολικά 13.058.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη Βρετανία σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό, τη στιγμή που καταγράφεται νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα οι αρχές, εκτός από την αύξηση των μολύνσεων σημειώθηκε μια μικρή μείωση στους θανάτους.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 13.013 νέα κρούσματα, ενώ χθες ήταν 12.364.

Ο αριθμός των θανάτων μεταξύ ασθενών που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 28 ημέρες έπεσε στους 1.001, από 1.052 χθες.

Αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης στη Δανία

Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία αυξάνεται στη Δανία, ανέφεραν την Τετάρτη οι αρχές, επικαλούμενες προκαταρκτικά στοιχεία.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το 27% των θετικών διαγνώσεων το γενετικό υλικό των οποίων αναλύθηκε ήταν φορείς του στελέχους B117, από 20% την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε σε μια έκθεση το State Serum Institute (SSI).

Η Δανία είναι από τις χώρες που έχουν το προβάδισμα στην αλληλούχιση του γονιδιώματος που χρησιμοποιείται για την ανάλυση του γενετικού υλικού του κορονοϊού προκειμένου να προσδιοριστούν τα στελέχη.

Ο αριθμός αναπαραγωγής του νέου στελέχους, που δείχνει σε πόσους άλλους μπορεί να μεταδώσει τον ιό ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί από αυτόν, είναι 0,99%, ανέφερε χθες, Τρίτη, το SSI, κάτι που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή ο ιός υποχωρεί ελαφρά.

Ο γενικός αριθμός μολύνσεων πέφτει στη Δανία μετά την επιβολή από την κυβέρνηση σκληρών μέτρων lockdown, με μόλις 470 θετικές διαγνώσεις να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι χιλιάδων μολύνσεων την ημέρα που καταγράφονταν στα τέλη του περασμένου έτους.

Συνολικά 1.690 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook