Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ηρακλείου Κρήτης:

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ακούστηκε για ακόμη μια φορά, στην πόλη του Ηρακλείου. Αυτό το νομοσχέδιο θα ακυρωθεί στην πράξη, θα μείνει στα χαρτιά βροντοφώναξαν εκατοντάδες φοιτητές στο Ηράκλειο της Κρήτης, επισήμαναν ότι θέλουν να γίνουν ξανά φοιτητές, να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα τονίζοντας ότι η μη ύπαρξη τέτοιων μέτρων με επιλογή της κυβέρνησης την καθιστά μοναδικά υπεύθυνη για το χτύπημα των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Για ακόμη μια φορά με αποφασιστικότητα εκατοντάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας.  Από νωρίς οι φοιτητές βρέθηκαν στον χώρο και σχημάτισαν με πλακάτ την φράση «Όχι στο Νομοσχέδιο» ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δεν θα γίνει ανεκτό στις σχολές τους, ότι «θα μείνει στα χαρτιά».

Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κούλη-Κεραμέως ακούστε το καλά – αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα Χαρτιά», «30εκατ. για ανοιχτές σχολές, όχι αστυνομία και διαγραφές», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, ανοίχτε τώρα τις σχολές» και πλακάτ όπως «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, όχι σε κάμερες και κάρτες στις σχολές»

Την συγκέντρωση οργάνωναν έπειτα από συλλογικές συσκέψεις και συζητήσεις οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού, Επιστήμης Υπολογιστών, Ιατρικής, Επιτροπές Αγώνα Μαθηματικού/ΤΕΜ, Φυσικού, ΤΕΤΥ, ΣΕΥΠ, Νοσηλευτικής - Κοινωνικής Εργασίας, Φοιτητές της ΣΔΟ, ΣΤΕΓ, ΣΤΕΦ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΗΜΜΥ και Μηχανολόγων.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook