Ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τι πρέπει να προσέξουμε

Διαφοροποιείται ο καιρός της Κρήτης από τον καιρό της υπόλοιπης Ελλάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα. 

Η κακοκαιρία φαίνεται πως δε θα χτυπήσει το νησί της Κρήτης, με την ένταση που θα το κάνει στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, με το σκηνικό του καιρού ωστόσο να αλλάζει τις επόμενες ημέρες και να γίνεται πιο χειμωνιάτικο.

Πότε θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός 

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή το Σάββατο, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-20 βαθμούς κελσίου ενώ η Κυριακή όπως τόνισε στο flashnews.gr, o μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκκας, “θα ξεκινήσει με καλές συνθήκες. Θα έχουμε σταδιακή αλλαγή του καιρού, αρχικά το πρωί θα έχουμε νοτιάδες οι οποίοι δε θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ, και στη συνέχεια θα επικρατήσουν βορειάδες από το μεσημέρι, τότε θα ξεκινήσουν οι νεφώσεις. Οι βροχές, θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και θα συνεχίσουν και ανατολικότερα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει αρχικά κοντά στους 16-18 βαθμούς κελσίου και στην πορεία θα αρχίσει να πέφτει με την έναρξη και των βορειάδων”. 

Από το μεσημέρι της Κυριακής η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως με την έναρξη των βορειάδων, θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές ενώ τα χιόνια προς το βράδυ της Κυριακής ξημερώματα της Δευτέρας θα παρατηρούνται σε υψόμετρα πάνω από 1.400 μέτρα. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, “από τη Δευτέρα και μετά περιμένουμε ότι αυτό το ψυχρό κύμα θα κατέβει και στις δικές μας περιοχές και αναμένεται να δούμε την όλη εξέλιξη και μάλλον όλη αυτή η κατάσταση θα έχει διάρκεια. Ωστόσο, καλύτερη εικόνα για την πορεία της επόμενης εβδομάδας  θα έχουμε τις επόμενες ημέρες”. 

”Να λάβουν τα μέτρα τους όσοι ζουν σε μεγάλα υψόμετρα”

“Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι από τη Δευτέρα και μετά δεν θα έρθει κακοκαιρία, για αυτό και είπαμε ότι θα είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε αυτό από τις επόμενες ημέρες. Γενικά, όλα είναι πιθανά, οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλα υψόμετρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, δεν είμαστε σε θέση ακόμα να ξέρουμε αν θα χιονίσει τόσο πολύ ώστε να αποκλειστούν αυτές οι περιοχές. Σίγουρα όμως θα βγει και έκτακτο δελτίο για να προετοιμαστεί η πολιτεία για το χειρότερο”, ανέφερε ο κ. Λέκκας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook