«Να δοθεί το πανεπιστήμιο πίσω στους πραγματικούς κατόχους τους, τους καθηγητές και τους φοιτητές» είπε ο Μητσοτάκης κι επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ

Την φράση στις «σχολές δεν μπαίνει η Αστυνομία αλλά η Δημοκρατία» χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την Παιδεία. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δοθεί το πανεπιστήμιο πίσω στους πραγματικούς κατόχους τους, τους καθηγητές και τους φοιτητές. «Θέλουμε να το κάνουμε και πάλι κυψέλη ιδεών και έρευνας με ελευθερία και ασφάλεια και όχι νησίδα που καταργούνται οι κανόνες της Δημοκρατίας. Να το κάνουμε και πάλι κυψέλη ιδεών και έρευνας με ελευθερία και ασφάλεια και όχι νησίδα που καταργούνται οι κανόνες της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πλέον η μονάδα ασφαλείας θα υπάγεται απευθείας στον πρύτανη και αντιπρύτανη, αλλά «θα πλαισιώνεται και από μια νέα δομή: την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακού ιδρύματος». Θα πρόκειται για «ένα σώμα που θα συγκροτείται από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς όπλα αλλά με ειδική εκπαίδευση. Παράλληλα, θα συνεργάζεται με τον πρύτανη και την συμβουλευτική επιτροπή που θα μελετά το σχέδιο ασφάλειας κάθε πανεπιστημίου, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ. «Αυτό γίνεται για να πάψουν οι αίθουσες φοιτητών να μετατρέπονται σε γιάφκες περιθωριακών και ορμητήρια παραεμπορίου. Οι σχολές θα κλείσουν την πόρτα στην ανομία και θα ανοίξουν πόρτα στην ελευθερία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, υπογράμμισε ότι πλέον κανένας καθηγητής ούτε φοιτητής δεν μπορεί να εξαιρείτε όταν συμμετέχουν σε επεισόδια. «Κανένα τάγμα εφόδου δεν έχει θέση στον κόσμο προόδου», είπε.

Την ίδια ώρα, απάντησε και σε όλους όσοι διαφωνούν με τις διατάξεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία: «Διαφωνούνε λένε οι πρυτάνεις και ο κόσμος των πανεπιστημίων. Δεν ισχύει. Είχαμε αποφάσεις συγκλήτων, δηλώσεις ακαδημαϊκών και φοιτητών. Ολοι συμφωνούν για την βάση εισαγωγής. Και όσοι διαφωνούν με το ειδικό σώμα για την ασφάλεια, δεν έχουν να προτείνουν κάτι άλλο. Παντού στον κόσμο η είσοδος σε αίθουσες και εργαστήρια είναι ελεγχόμενη και παντού λειτουργούν υπηρεσίες ασφάλειας. Πουθενά στον κόσμο όμως δεν έχουμε απειλές, ναρκωτικά, βιασμούς.

Σε ότι αφορά τη δήθεν απειλή για τα προσωπικά δεδομένα από τις κάμερες θα πρέπει να πώ ότι οι κάμερες θα είναι εκτός κτιρίων. Και το εγκρίνουν οι ανεξάρτητες αρχές. Με τις κάμερες, άλλωστε, συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στο μετρό». Σε εκείνο, δε, το σημείο τόνισε πως όντως αυτές οι αλλαγές μπορούν να λύσουν τα πάντα, αλλά όπως είπε είναι σημαντικό βήμα προς τα μπροστά και μήνυμα ότι η δημοκρατία μας λειτουργεί παντού και για όλους.

Βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Η αταξία είναι ταξική»

Ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του υπέρ της παραμονής του ισχύοντος καθεστώτος. Κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιληφθεί ότι «η αταξία είναι ταξική», υπογραμμίζοντας πως με το νομοσχέδιο «μάχονται 2 αντίθετες οπτικές: η άποψη που βλέπει την παιδεία ως ορμητήριο κοινωνικής πάλης θέλουν στασιμότητα, ενώ όσοι βλέπουν το πανεπιστήμιο ως ιμάντα κοινωνικής εξέλιξης προσπαθούν να το αναμορφώσουν ώστε να γίνει δύναμη ανάπτυξης για όλους και όλη την χώρα. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον πρωθυπουργό το ακαδημαϊκό σύστημα έδωσε εξετάσεις και απέτυχε, διότι «έμεινε ανοχύρωτο και απαξιώθηκε διευρύνοντας τις ανισότητες».

Συγκεκριμένα, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ το Πολυτεχνείο και το Οικονομικό πανεπιστήμιο παραδόθηκαν στον εξτρεμισμό και παραβατικότητας. Επίσης, έγιναν μόνιμες εστίες επεισοδίων και «με την δική σας κυβέρνηση να αποσύρει από την περιοχή στάσεις λεωφορείων, καταστήματα ΕΛΤΑ κ.α.». «Το Κράτος συνθηκολόγησε με το παρακράτος», προσέθεσε και έκανε ειδική αναφορά στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Ακόμα και σήμερα επώνυμα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν Κουφοντίνα. Τον δολοφόνο που κάνει βόλτες με άδειες στον τόπο των θυμάτων του», είπε.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook