Εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο

Στις 16 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων η υπόθεση των οχτώ Κρητικών που σε πρώτο βαθμό κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με βάση την ετυμηγορία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων στους πέντε νεαρούς κρητικούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή (μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα) και στους άλλους τρεις επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της εκτέλεσης 150 ωρών  κοινωφελούς εργασίας καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Την ενοχή των «8» είχε προτείνει στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος αναφερόμενος στο προφίλ της ομάδας των Κρητικών είχε κάνει λόγο  για «συμμορία» που συστηματικά βιαιοπραγούσε κατά του Βαγγέλη αλλά προέβαινε και σε άλλες έκνομες ενέργειες. Μίλησε για μία κλειστή ομάδα που δεν συγχρωτιζόταν με άλλους. Δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό ότι όλα αυτά γίνονταν χάριν αστεϊσμού, όπως έχει ειπωθεί κατά κόρον, επισημαίνοντας ότι τα δήθεν «πειράγματα» δεν ήταν αμφίδρομα.

Πρόκειται για διάφορα  περιστατικά που σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές είχαν σημειωθεί σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στην Σχολή όπου επίσης ήταν σπουδαστές ή πρώην σπουδαστές οι κατηγορούμενοι. Στη δικογραφία αναφέρεται το γνωστό πια περιστατικό κατά το οποίο τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της Εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Ο Βαγγέλης φέρεται να εκλιπαρούσε να τον ελευθερώσουν,  εκείνοι όμως τον κρατούσαν εγκλωβισμένο, διασκεδάζοντας με τα καμώματά τους.

Σε άλλη περίπτωση επισημαίνεται ότι τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στον Βαγγέλη είχε κάνει λόγο για ένα  ήσυχο και ευγενικό παιδί που ενδιαφερόταν για τα μαθήματά του.

Στην έναρξη της αγόρευσής του  ο εισαγγελέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες της ακροαματικής διαδικασίας, υπογραμμίζοντας αφενός το γεγονός ότι ο Βαγγέλης δεν βρίσκεται στη ζωή, αφετέρου την άρνηση αρκετών μαρτύρων να καταθέσουν ελεύθερα στη δίκη, απαλλαγμένοι από επιλεκτικά φαινόμενα «αμνησίας». Ακόμα σχολίασε το γεγονός ότι ουδείς από τους κατηγορούμενους θέλησε να παραστεί στο δικαστήριο αυτοπροσώπως ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αντικρούοντας τα όσα τού αποδίδονται με βάση το κατηγορητήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook