Απαίτησαν υποδομές και χρηματοδότηση για να ανοίξουν οι σχολές

Σε κινητοποίηση στην αντιπεριφέρεια Χανίων προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι σήμερα στις 12 το μεσημέρι απαιτώντας το άνοιγμα των πανεπιστημίων μετά από 1 χρόνο και την ενίσχυση τους σε υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθηγητές και χρηματοδότηση.

Κατέθεσαν τα αιτήματα τους στον αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και τον ενημέρωσαν για τις διεκδικήσεις τους να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα και να ανοίξουν οι σχολές με όλους τους απαραίτητους όρους.

Όπως τόνισαν οι Φ.Σ. στη συζήτηση η σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κρατάει τα πανεπιστήμια για πάνω από ένα χρόνο κλειστά έχεις τις ρίζες της στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων , στην πολιτική της υποχρηματοδότησης, των μεγάλων κενών σε καθηγητές, του αυτοδιοίκητου πανεπιστημίου. Αυτό το πανεπιστήμιο επιχείρηση έρχεται να ενισχύσει και το νέο νομοσχέδιο καθώς όχι μόνο δεν δίνει την παραμικρή λύση σε προβλήματα χρόνων αλλά έρχεται να τα ενισχύσει, μειώνοντας την χρηματοδότηση την στιγμή που δίνει εκατομμύρια για αστυνομικούς, ενισχύει την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.


Άλλωστε όπως είναι γνωστό οι Φ.Σ. δεν κινητοποιούνται πρώτη φορά στην περιφέρεια, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν διεκδίκηση από την τοπική και την περιφερειακή διοίκηση μια σειρά χώρους στην πόλη που μπορούν να στεγάσουν τις ανάγκες τους και θα μπορούσαν να λύσουν ζητήματα συγχρωτισμού κατά την εκπαιδευτική διαδικασία στις σημερινές συνθήκες.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Γ. Σ. του συλλόγου την ερχόμενη Τετάρτη στις 13:00 στο Πολυτεχνείο. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook