Ο γερμανός υπ.Εσωτερικών αντιδρά στην κριτική της ΕΕ για το κλείσιμο των συνόρων με Τσεχία και Τιρόλο

Από αύριο, Κυριακή, η Γερμανία κλείνει τα σύνορα της με το αυστριακό ομοσπονδιακό κρατίδιο του Τιρόλου, όπως και με την Τσεχία, επειδή θεωρούνται περιοχές με υψηλούς ρυθμούς διάδοσης των νέων επικίνδυνων στελεχών του κορωνοϊού.

Την απόφαση επέκρινε χθες η Κομισιόν υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα τα κράτη-μέλη της ΕΕ είχαν συμφωνήσει σε κοινές ταξιδιωτικές συστάσεις. Η Κομισιόν αναμένει πως όλα τα κράτη μέλη θα τις ακολουθούν και θα αποφεύγουν το κλείσιμο συνόρων και την επιβολή μιας γενικής απαγόρευσης ταξιδιών.

Αντιδρώντας στις παρατηρήσεις της Κομισιόν ο γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ δηλώνει σε έντονο ύφος στην εφημερίδα Bild: «Φτάνει πια. Η Κομισιόν θα πρέπει να μας στηρίζει, αντί να μας βάζει τρικλοποδιές με τετριμμένες υποδείξεις». Επιπλέον ο Χορστ Ζεεχόφερ επισημαίνει: «Η Κομισιόν έκανε τους τελευταίους μήνες αρκετά λάθη σε ό,τι αφορά την προμήθεια εμβολίων.»

Η κατηγορία αυτή του βαυαρού Χριστιανοκοινωνιστή στρέφεται σαφώς κατά της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και της Επιτρόπου Υγείας,Στέλλας Κυριακίδου. Την οργή του Χορστ Ζεεχόφερ προκάλεσε και το αίτημα της Κομισιόν προς την πορτογαλική προεδρεα της ΕΕ να συμπεριλάβει το θέμα του κλεισίματος συνόρων στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίασης των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις 23 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook