Ενα χρυσό μετάλλιο και τρία αργυρά ήταν ο απολογισμός του Γυμναστικού Συλλόγου “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Κάτω από ιδιόρρυθμες συνθήκες και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, αλλά και με περιορισμένες συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση.

Η ενημέρωση του χανιώτικου συλλόγου για την παρουσία των αθλητών του έχει ως εξής:

Με ένα χρυσό μετάλλιο και τρία αργυρά ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που έγινε κάτω από ιδιόρρυθμες συνθήκες στο ΣΕΦ εν μέσω καραντίνας και με περιορισμένες συμμετοχές κατόπιν προσκλήσεων. Ήταν για τους περισσότερους αθλητές ο μοναδικός αγώνας Κλειστού στίβου της χρονιάς ενώ αντιπροσωπευτική ομάδα θα λάβει μέρος και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Στην δέκατη νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού έφτασε σήμερα ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ σε 7.67. Ο έμπειρος αθλητής δείχνει να κερδίζει το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό της Κύπρου και να είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θα επιδιώξει να κάνει δύο ακόμη αγώνες πριν ταξιδέψει στην Πολωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

“Το 7.67 είναι μια καλή επίδοση για τα δεδομένα και δεν την περίμενα στην παρούσα φάση, καθώς είχε προηγηθεί ο τραυματισμός στην Κύπρο που με κράτησε πίσω. Πιστεύω πως θα προλάβω να είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ήταν ο στόχος μου εξαρχής στη σεζόν”, είπε ο Κώστας Δουβαλίδης.

Τα δύο από τα τρία αργυρά μετάλλια κατέκτησαν τα αδέλφια Δόση στο άλμα σε ύψος που γυμνάζονται με τον πάτερα τους Θοδωρή. Στο αγώνισμα των Γυναικών η Παναγιώτα με 1.83 επίδοση που την αφήνει σαφώς ικανοποιημένη αφού ισοφαρίζει το ατομικό της ρεκόρ σε κλειστό στίβο και Ανδρών ο νεαρότερος αδελφός της Γιώργος με 1.93μ στον δεύτερο αγώνα του στο Πρωτάθλημα των μεγάλων μετά από την περσινή του πρεμιέρα αφού είναι ακόμη έφηβος (18 ετών).

Το τρίτο αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 60μ Ανδρών με 6.77 επίδοση που πέτυχε δόυ φορές σε προκριματικό και τελικό και είναι παράλληλα όριο και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει φέτος στο Τορούν της Πολωνίας. Το όριο για τους αγώνες έχει από πέρσι και ο Κώστας Δουβαλίδης.

Εκτός από τους παραπάνω καλή εμφάνιση έκαναν ο Γιώργος Τουλούμης στα 200μ Ανδρών που ήταν 6ος με 22.78 το απόγευμα και 22.57 στο προκριματικό το πρωϊ (6η καλύτερη επίδοση) και στα 400μ που κατέλαβε συνολικά την 13η θέση με 51.63

Ακόμα η Έλενα Τσαλουκίδου στα 200μ γυναικών ήταν 7η με 25.89 στον τελικό (4η στην 1η σειρά) και 26.21 στον προκριματικό (3η στην σειρά της). Και οι δύο παραπάνω αθλητές όπως και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος γυμναζονται με τον Περικλή Χατζηαναστασιάδη.

Δεν αγωνίστηκαν ο Εμμανουήλ Τεοντοσίου στο επί κοντώ και η Ειρήνη Καπνισάκη στην σφαιροβολία που ήταν πρώτοι επιλαχόντες αλλά δεν ακύρωσε κανείς την συμμετοχή του στα αγωνίσματά τους ώστε να αγωνιστούν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook