Συνιστάται αποφυγή μετακινήσεων σε ορεινές περιοχές - Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Η χιονόπτωση συνεχίζεται σε υψηλότερο υψόμετρο των Χανίων τις τελευταίες ώρες και οι δρόμοι κυρίως στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες διέλευσης των οχημάτων, για τον λόγο αυτό και συνιστάται στους πολίτες να μην κάνουν καμία μετακίνηση με τα αυτοκίνητά τους.

Το πρωί αναμένεται μηχανήματα των δήμων να ανοίξουν τους δρόμους που θα έχουν κλείσει πιθανώς από τη συνεχή χιονόπτωση το βράδυ.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές όπως ο Αλικιανός, Σκινές, Πρασές, Σέμπρωνας και επίσης η  Παλαιόχωρα που έχουν μείνει στο σκοτάδι αλλά και στο κρύο καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν θερμαντικό μέσο.

Οι βλάβες αποδίδονται στην κακοκαιρία που έχει προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

Επιπλέον ο δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι ο οικισμός Σφηναρίου της κοινότητας Πλατάνου, καθώς και οι κοινότητες Κάμπου και Αμυγδαλοκεφαλίου δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο
ηλεκτροδότησης από την χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το βράδυ πρόβλημα ηλεκτροδότησης στις
κοινότητες από Καλουδιανά έως και Έλος λόγω ζημιάς στη γραμμή, η οποία και αποκαθίσταται σταδιακά.

Ο δήμος μάλιστα σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές το συντομότερο δυνατό αλλά και τυχόν νέες που προκύψουν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Κυκλοφορία οχημάτων

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι ως εξής:

Α.  Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης 

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και
  • στην Δημοτική οδό Αρκαδίου – Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις Δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων

Β.  Διεύθυνση Αστυνομίας Λασίθιου 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στις οδούς που οδηγούν προς αυτόν.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook