Η αφίσα είχε κολληθεί σε σημείο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά. 

Οι αποκαλούμενοι “αφισοκολλητές / τριες από την Άγρια Δυτική Κρήτη” σε ανάρτησή τους σε ιστοχώρο ττου αναρχικού χώρου, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την αφισοκόλληση μιας αφίσας με το πρόσωπο του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Η αφίσα κολλήθηκε σε σημείο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά. 

Η ανακοίνωσή τους είναι η ακόλουθη:

“Την Πέμπτη 11/2, πρωτοβουλιακά κολλήσαμε μία (1!!!) χειροποίητη αφίσα με το πρόσωπο του “γνωστού σκηνοθέτη” στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά (!!!).

Μέσα σε δύο ώρες από την ανάρτηση, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια-δαιμόνιοι Κλουζώ ανακάλυψαν μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας, με ευθείες απειλές και τον κίνδυνο να μετατραπούμε σε Άγρια Δύση. Την επόμενη μέρα, κι ενώ τα άρθρα έχουν αναπαραχθεί αμέτρητες φορές, η αφήγησή τους προχωράει κι ένα βήμα παρακάτω, συνδέοντας αυθαίρετα την αφίσα αυτή με την αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας”.

Η ενέργειά μας αυτή αναμφισβήτητα ήταν απόλυτα πετυχημένη, καθώς με μία και μοναδική αφίσα αναδείχθηκε ο ρόλος των καλοπληρωμένων ΜΜΕ και της πολιτικής ηγεσίας στην προσπάθεια ξεπλύματος του εν λόγω καθάρματος.

Ανέδειξε ότι δε θα ανεχτούμε ακόμα μία συγκάλυψη παιδοβιαστή που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα “για το …τίποτα”.

Ελπίζουμε να έδωσε θάρρος στα θύματα για να μιλήσουν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας σε κάθε έναν και κάθε μία ο οποίος/α έχει υποστεί τη βία των αποβρασμάτων αυτών. Εκφράζει εξάλλου το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” αφού στέκει ανέγγιχτη τέσσερις μέρες μετά -εκεί που τοποθετήθηκε- ορατή καθημερινά από εκατοντάδες Χανιώτες/ισσες.

Αλλά γιατί αυτή η αφίσα έτυχε τέτοιας προβολής έναντι των χιλιάδων άλλων που κυκλοφορούν στις πόλεις και κυρίως ποια είναι επιχειρηματολογία των δημοσιογράφων που κατασκεύασαν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις;

Η απάντηση είναι πολύ απλή, τα καλοπληρωμένα Μ.Μ.Ε. συγκαλύπτουν το Λιγνάδη για να προφυλάξουν τη πολιτική ηγεσία που τον διόρισε ενώ γνώριζε το ποιόν του. Έτσι, προσπαθούν να αντιστρέψουν την οργή προς το πρόσωπο του, κατασκευάζοντας και προσδίδοντάς του την ιδιότητα του θύματος.

Μεταξύ άλλων, επειδή κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τον ισχυρισμό τους, διατυμπανίζουν, ότι “θα γίνουμε Άγρία Δύση κάνοντας επικηρύξεις”, ότι “τέτοια πράγματα δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας” αλλά και ότι “η δικαιοσύνη θα επιληφθεί του ζητήματος”.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την “επικήρυξη” καθώς τα ίδια μέσα που τώρα διαμαρτύρονται για την διαπόμπευση του Λιγνάδη, το μακρινό έτος 2012 δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαπομπεύσουν τις οροθετικές εργάτριες του σεξ δημοσιεύοντας τα πρόσωπα τους. Βεβαία, η ειδοποιός διαφορά είναι πως ο μεν Δ.Λ. είναι γόνος αστικής οικογένειας και καταπιεστής, απολαμβάνοντας την προστασία του κράτους και των Μ.Μ.Ε., ενώ οι δε οροθετικές ήταν προλετάριες και καταπιεσμένες και τιμωρήθηκαν για αύτο.

Τα Μ.Μ.Ε. που αυτή την στιγμή μας κουνάνε το δάχτυλο για την αλλοίωση του πολιτισμού, είναι αυτά που αναπαρήγαγαν τον ρατσιστικό λογό, μιλώντας για πρόσφυγες που αλλοιώνουν τον Πολιτισμό. Ο Πολιτισμός τους αρχίζει και τελειώνει στην λυσσασμένη προσπάθεια διάσωσης του Λιγνάδη, και υπό αυτή την έννοια, εμείς με αυτού του είδους τον Πολιτισμό καμία σχέση δεν θέλουμε να έχουμε.

Το τελευταίο επιχείρημά τους είναι και το πιο ποταπό, ότι πρέπει όλοι να κάτσουμε ήσυχες/οι γιατί θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη που έχει μακρά παράδοση στο να υποστηρίζει του θύτες και όχι τα θύματα, άφησε να παραγραφούν τα εγκλήματα του παιδεραστή, βιαστή, νεοδημοκράτη Ν. Γεωργιάδη. Παρ’ όλες τις φήμες που κυκλοφορούσαν τόσα χρονιά για τον Λιγνάδη, καμία εισαγγελική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να τις ερευνήσει. Αυτός είναι ο Πολιτισμός τους και αυτή είναι η Δικαιοσύνη τους. Ας μην παραμείνουμε κουφές και τυφλοί απέναντι στην σαπίλα τους.

ΥΓ.: Το μόνο λάθος που είχε η αφίσα είναι ότι έλειπαν από το κάδρο και οι φιγούρες όλων τον αντίστοιχων καθαρμάτων και αυτών που τους στηρίζουν. Και γι’ αυτό επιφυλασσόμεθα.

Οι αφισοκολλητές/τριες από την Άγρια Δυτική Κρήτη”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook