Για απαραίτητα έργα ύδρευσης και άρδευσης στον δήμο

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης με τον Αντιδήμαρχο Υδροάρδευσης Θεόφιλο Χριστουλάκη επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας με τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό, τον Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου και τον Χανιώτη βουλευτή της Ν.Δ. Μανούσο Βολουδάκη.

Στη συνάντηση η οποία είχε ως κύριο θέμα την άρδευση της Δυτικής Κισσάμου, παρουσιάσθηκε το προτεινόμενο έργο της σύνδεσης των γεωτρήσεων στο Κολένι μέσω αγωγού με τη Δυτική Κίσσαμο, αποτυπωμένο από τον Προϊστάμενο Υδραυλικών Έργων του Ο.Α.Κ., Μάρκο Πατρελάκη. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί και πριν λίγες μέρες στο δημαρχείο Κισσάμου παρουσία του Μανούσου Βολουδάκη και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΑΚ, Λευτέρη Κοπάση.

Στη συνάντηση σήμερα, τέθηκε από τον  Δήμαρχο Κισσάμου και τον Μανούσο Βολουδάκη το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου από το ΥπΑΑΤ, το οποίο εκτιμάται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ αν ο ήδη υφιστάμενος αγωγός Κολένι – Κίσσαμος (Καστέλι) λειτουργήσει ικανοποιητικά και που μπορεί να φτάσει στα 8,5 εκατομμύρια αν χρειαστεί να κατασκευασθεί και το τμήμα Κολένι – Κίσσαμος (Καστέλι).

Κατά την παρουσίαση, ο δήμαρχος εξήγησε στον Υπουργό ότι το έργο στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος άρδευσης της Γραμβούσας και του Πλατάνου αλλά και των Λουσακιών, περιοχών με μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου και πολλών κηπευτικών προϊόντων και με δυνατότητες αύξησης της αγροτικής τους παραγωγής τα επόμενα χρόνια.  

Σημειώθηκε δε, ότι το έργο μπορεί στο μέλλον να συνδεθεί με το σύστημα των φραγμάτων του Δήμου Πλατανιά (Ταυρωνίτη, Σεμπρωνιώτη, Ντεριανού), τα οποία όταν κατασκευασθούν θα λύσουν το συνολικό αρδευτικό πρόβλημα του νομού.  

Παράλληλα με το προτεινόμενο, κατατέθηκε στο ΥπΑΑΤ και η πρόταση με τίτλο “Έργο Β’ φάση βελτίωσης-ενίσχυσης άρδευσης Σφηναρίου με αξιοποίηση χειμέριων απορροών”.

Ο Υπουργός αποδέχτηκε το αίτημά για χρηματοδότηση του αγωγού σύνδεσης, ενώ ο Υφυπουργός ανέλαβε να διερευνήσει τον προσφορότερο τρόπο χρηματοδότησης και να μας ενημερώσει σχετικά εντός 20 ημερών. 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος κι ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησαν τους Υπουργό Σπήλιο Λιβανό και Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου για την φιλοξενία και την δέσμευσή τους να βρουν τον τρόπο ώστε να προχωρήσει η  χρηματοδότηση του έργου.

Ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος ευχαριστούν ιδιαίτερα τον βουλευτή Μανούσο Βολουδάκη καθώς όπως αναφέρουν μεσολάβησε για την πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης εργασίας στο ΥπΑΑΤ και συμμετείχε σε αυτήν, αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι είναι δίπλα μας στα προβλήματα του δήμου, προσπαθώντας εμπράκτως για την επίλυση τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook