Χιονισμένα τα χωριά στην Κρήτη – Αισθητή η παρουσία της κακοκαιρίας – Συνεχής προσπάθεια ώστε να διευκολύνεται η ζωή των κατοίκων.

-Πρώτη ενημέρωση 09.06-

Στη δίνη της κακοκαιρίας έχει αφεθεί η Κρήτη. Ο χιονιάς έκανε αισθητή την παρουσία του, ειδικά στην ενδοχώρα.

Ο δήμος Σφακίων, με τα Ασκύφου, την Ίμπρο, τα Ασφένδου και τον Καλλικράτη να είναι αποκλεισμένα από χθες το βράδυ. Όπως τόνισε στο flashnews.gr, ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, το χιόνι έχει φτάσει μέχρι την θάλασσα ενώ είναι 60 πόντους.

Οι νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι άνοιξε ο άξονας από Κράπη προς Σφακιά και η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιλισθητικές αλυσίδες.

“Στις περιοχές Ασκύφου και Καλλικράτης, έχει κοπεί το ρεύμα από χθες καθώς έχει πρόβλημα μία κεραία της ΔΕΗ ενώ γίνεται προσπάθεια από τα συνεργεία να διορθωθεί η βλάβη. Έχει πολύ δυνατό αέρα κάτι το οποίο συμβάλει στο να παγώσει το χιόνι. Η πυροσβεστική και  Αστυνομία είναι σε επιφυλακή, ώστοσο επειδή η μετακίνηση είναι δύσκολη, συνιστούμε στους πολίτες να μην μετακινούνται παρά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης”, ανέφερε ο κ. Χιωτάκης. 

Προβλήματα και στην Κίσσαμο

Αποκλεισμένα χωριά στον δήμο Κισσάμου λόγω του χιονιά και συγκεκριμένα στα χωριά που είναι στον παλιό δήμου Ιναχωρίου και Μυθύμνης. “Έχουμε ζημιά στο ρεύμα με αποτέλεσμα να έχουν μείνει στο σκοτάδι η Ροδιά, η Ψαροκεφάλη και άλλα χωριά στις γύρω περιοχές. Το χιόνι έχει αποκλείσει χωριά όπως το Σιρικάρι, τις Καλάθενες και τα γύρω χωριά, ενώ τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν το χιόνι. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”, τόνισε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Καλύτερη εικόνα στον δήμο Αποκορώνου

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μιλώντας στο flashnews.gr, τόνισε ότι χιόνι έχει πέσει μονο στα ορεινά του Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στην Ασή Γωνιά και στις Καρές, ενώ ήδη τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου δουλευούν,”μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα ή διακοπές ρεύματος”.

Προσοχή στο οδικό δίκτυο στον Δήμο Πλατανιά

Καλή εικόνα παρουσιάζει ο Δήμος Πλατανιά, μολονότι το οδικό δίκτυο έχει στρωθεί με χιόνι, ωστόσο τα μηχανήματα και της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου ενεργούν παντούν ανοίγοντάς το, όπου χρειάζεται (Κακόπετρος, Μεσκλά, Σούγια, Καράνου κτλ). Πάντως συνιστάται στους πολίτες προσοχή και να μετακινούνται όποτε χρειάζεται, αφού η επικινδυνότητα στους δρόμους, ειδικά στην ενδοχώρα είναι μεγάλη.

Επίσης, βλάβες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές του Δήμου όπως Πρασσές, Σέμπρωνας Παλιά (Χαμαλεύρι) και Νέα Ρούματα, Χωστή κτλ.

Αποκλεισμένα χωριά και στον δήμο Καντάνου-Σελίνου

“Χωρίς τηλέφωνα έχουν μείνει οι κάτοικοι στο ανατολικό Σέλινο ενώ αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες από το χιόνι. Από Σελί προς Σούγια ο δρόμος είναι κλειστός, ενώ στον Σέμπρωνα, Πρασέ, Τεμένια έχει πάρα πολύ χιόνι με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί οι συγκεκριμένες περιοχές. Χιόνι έχει πέσει μέχρι και στο κέντρο της Παλαιόχωρας. Μηχανήματα ο δήμος δεν έχει οπότε επιχειρούν αυτή την ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας και ιδιωτικά μηχανήματα εργολάβων για να απομακρύνουν το χιόνι και να ανοίξουν οι δρόμοι. Το γεγονός ότι υπάρχουν βλάβες στο τηλεφωνικό δίκτυο καθιστά αδύνατη την επικοινωνία ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης”, ανέφερε ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης.

Χιονισμένο τοπίο και στα Ανώγεια

Εμφανής η παρουσία του χιονιά και στα Ανώγεια. Το χιόνι δημιούργησε ωραίες εικόνες στα Ανώγεια, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία. Μηχανήματα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχουν ανοίξει τους δρόμους ώστε να πραγγματοποιείται η κυκλοφορία, έστω και με τη σχετική προσοχή που απαιτείται.

Δείτε φωτογραφίες από τα Ασκύφου

Φωτογραφίες: Παντελής Ζούλης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook