Τι προβλέπεται για σήμερα στα Χανιά και στην Κρήτη – Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα.

Οι χιονοπτώσεις επιβεβαιώθηκαν  σε ό,τι αφορά την Δευτέρα και την Τρίτη το πρωί μόνο για τις ορεινές ζώνες. Σε εκέινα τα σημεία, δηλαδή σε υψόμετρα άνω των 500-600 μέτρων έχει υπάρξει καλή  χιονόστρωση, εν αντιθέσει με τα χαμηλά υψόμετρα που δεν σημειώθηκε χιονόπτωση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, ουσιαστικά, η ημέρα του χιονιά είναι σήμερα και παραμένουν οι ελπίδες ότι θα δούμε σήμερα ή αύριο τα ξημερώματα, χιόνι ίσως και εντός της πόλης των  Χανίων.

Σε κάθε περίπτωση τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και σήμερα Τρίτη (16/2), παρά το γεγονός ότι το πρωί εμφανίστηκε ο ήλιος στα Χανιά

Οι βόρειοι άνεμοι θα είναι και σήμερα ενισχυμένοι, όπως ενισχυμένοι θα είναι και στις νότιες ζωνες, με εντάσεις 10 μποφόρ, ειδικά στο νότιο Ρέθυμνο.
 
Η θερμοκρασία στις ορεινες ζωνες θα φτάσεις έως -2 βαθμούς κελσίου, κοντά στο 0 στην ενδοχωρα και στην πόλη έως 5 βαθμούς κελσίου.

Από αύριο Τετάρτη (17/2) αναμένεται αποκλιμάκωση των φαινομένων. Από το πρωί από τα δυτικά, θα αρχίσει να γίνεται καλύτερη η εικόνα και στις ανατολικές περιοχές από αργότερα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι βόρειοι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν από σήμερα το βράδυ, με πιθανή την άρση του απαγορευτικού απόπλου.

Η θερμοκρασία και αύριο αναμένεται να είναι χαμηλή και για τις παρακτιες περιοχές από 5-7 βαθμούς κελσίου.

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα την Πέμπτη (18/2)

Την Πέμπτη η εικόνα θα βελτιωθεί και αναμένεται ηλιοφάνεια. Ο Μανώλης Λέκκας συνιστά ωστόσο, προσοχή, αφού θα υπάρχει πολύ κρύο και παγετός τις πρωινές ειδικά ώρες, με προβληματα ολισθηρότητας στο οδικό δίκτυο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, διατηρείται η καλή κατάσταση στο νησί μας, ωστόσο το κρυο θα είναι αισθητό, αναφέρει κλείνοντας ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook