Στη δωρεά ενός ακόμη υπερσύγχρονου αναπνευστήρα, για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κορωνοϊού (ΜΕΘ-Covid) του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Αγ. Γεώργιος”, προχώρησε σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Τον αναπνευστήρα παρέδωσαν  ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρυσούλα Χατζηδάκη και ο Διοικητικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, Κώστας Στεργιάννης.

Τη δωρεά παρέλαβε από πλευράς του Νοσοκομείου Χανίων ο Διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μπέας, ο Αναπληρωτής Διοικητής, Εμμανουήλ Μπολώτης, καθώς και ο Προϊστάμενος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Μανώλης Παπαδογιάννης. Είναι, μάλιστα, η δεύτερη δωρεά αναπνευστήρα που κάνει η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Χανίων στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε ότι “ο Δήμος Χανιών, αναγνωρίζει το μεγάλο βάρος που πέφτει, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, στις υγειονομικές μονάδες και φροντίζει να ενισχύσει εμπράκτως την προσπάθεια που γίνεται, για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Στο κομμάτι που μας αναλογεί, συμβάλουμε κι εμείς μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς, στην υπερ-προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί, νοσηλευτές και συνολικά το προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων, εξοπλίζοντας τους με ένα ακόμα «όπλο» για τη μακρά «μάχη» που δίνουν. Για τον λόγο αυτό, ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργο Μπέα και στο πρόσωπό του, το σύνολο του προσωπικού για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες”.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων και την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για τη σημαντική δωρεά, τονίζοντας ότι “αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξή τους στο Νοσοκομείο Χανίων αλλά και την κοινωνική ευαισθησία στον δύσκολο και πολύμηνο αγώνα, που δίνουν οι υγειονομικές μας δομές κατά της COVID-19”.

Η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Χρυσούλα Χατζηδάκη, από την πλευρά της επεσήμανε: “Μια μικρή πράξη μεγάλης αξίας για όλους μας! Στις δύσκολες μέρες, που συνεχίζουμε να διανύουμε, προβήκαμε σε μια δεύτερη δωρεά για την ενίσχυση της ΜΕΘ - Covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Σκοπός μας είναι η στήριξη στο μέτρο του δυνατού των γιατρών και των νοσηλευτών στην τιτάνια προσπάθεια, που όλους αυτούς τους μήνες καταβάλλουν, ενισχύοντάς τους με ιατρικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα ευελπιστούμε, να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες Υγείας”.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook