Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, υλοποιούν δράσεις για την ψυχοκοινωνική στήριξη των δημοτών του.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν το Μάρτιο 2021, θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 και θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη
  • Εργασιακή συμβουλευτική / καθοδήγηση
  • Σχολές γονέων

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δημότες και δυνητικά ωφελούμενοι του Δήμου Χανίων να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μια από τις παραπάνω δράσεις, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Στα τηλέφωνα: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Χανίων: 28213 41689/41695
  • Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, ΕΛΜΕΠΑ 2810 379516, 379528, 379241
  • Με αποστολή γραπτού μηνύματος στο email: [email protected]
  • Mε ηλεκτρονικό αίτημα στη διεύθυνση : http://moodle.seyp.teicrete.gr/reg/

Δράσεις εκμάθησης συνταγών μαγειρικής – αρτοποιΐας, τρόποι κρητικής διατροφής για την ορθή χρήση των προϊόντων του προγράμματος για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ – Διαδικτυακά μαθήματα

Παράλληλα, πραγματοποιείται Πρόγραμμα Εκμάθησης συνταγών μαγειρικής, αρτοποιίας, τρόποι κρητικής διατροφής για ορθή χρήση των προϊόντων του Προγράμματος για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ.

Η ομάδα εργασίας που το έχει αναλάβει και θα εφαρμόσει τις παρακάτω δράσεις, αποτελείται από μέλη της Ερευνητικής Ομάδας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα του τμήματος Διοίκησης και Τουρισμού. Το πρόγραμμα επιδιώκει να ενισχύσει τους ωφελούμενους και να τους καταστήσει επαρκείς και αποτελεσματικούς στους παρακάτω τομείς:

Δράση 1. Συνταγές με τα προϊόντα των διανομών, ανάλυση των διαδικασιών ετοιμασίας γευμάτων κρητικής διατροφής με έμφαση στο χαμηλό κόστος, την ασφάλεια των τροφών καθώς και την ευεργετική επίδραση στην υγεία.

Δράση 2.  Ανάλυση των σταδίων της αρτοποιητικής διαδικασίας.

Δράση 3. Κρητική Διατροφή: ανάλυση των επιδράσεων των τροφών και των βρώσιμων προϊόντων στην υγεία, με έμφαση στις απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία σε διάφορες ομάδες πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Χανίων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα  2821341689/41695

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook