Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία στον νομό Ρεθύμνου με ισχυρούς ανέμους, βροχοπτώσεις με χιονόνερο και σποραδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στον ορεινό Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα στον Δήμο Ανωγείων το χιόνι μέσα στις κατοικημένες περιοχές έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά με τη θερμοκρασία να κινείται από -3 έως και -5 βαθμούς.

Η κίνηση στους δρόμους στα περισσότερα ορεινά χωριά είναι σχεδόν μηδενική με το ενδιαφέρον τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και των υπηρεσιών των ορεινών και ημιορεινών δήμων να εστιάζεται στο να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Οι πολίτες που κινούνται κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού και δη με ΙΧ αυτοκίνητα προσφεύγουν στη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Μεγάλη προσοχή χρειάζονται επίσης τα πρανή όπου ο παγετός εγκυμονεί κινδύνους.

Στα Ανώγεια τελευταία κατοικημένη περιοχή πριν από τον Ψηλορείτη και το οροπέδιο της Νίδας ο Δήμος παραμένει συνεχώς ανοιχτός για την παροχή βοήθειας σε όποιον πολίτη ή κτηνοτρόφο την χρειασθεί όπως επίσης σε επιφυλακή βρίσκονται τόσο ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ανωγείων όσο και το Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων υπάρχει στην δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου ενώ κίνηση των οχημάτων αλλά με προσοχή και μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας γίνεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Χανίων μετά την τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα στη θέση Κάμπος και στην Παλαιά Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου εντός οικισμού Σταυρωμένου.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου ζητά από τους πολίτες την πλήρη εναρμόνισή τους με τις οδηγίες από τις Αρχές σχετικά με την ασφάλεια τους, με κύρια αυτή που τους καλεί να μην πηγαίνουν, με εκδρομική διάθεση, σε περιοχές με δρόμους κλειστούς και απροσπέλαστους από το χιόνι.

Ισχυροί άνεμοι επικρατούν στη νότια πλευρά του νομού ενώ τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο Κεντρικό Εμπορικό Λιμένα του Ρεθύμνου από την ένταση των κυμάτων έχουν ομαλοποιηθεί αυτή την ώρα.

Τέλος και σήμερα Τρίτη τα σχολεία λειτούργησαν μέσω τηλεκπαίδευσης μετά και την απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή, να ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έως και αύριο Τετάρτη 17/2/2021.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook