Η αντίστροφη μέτρηση για το 5ο Chaniartoon – International Comic & Animation Festival 2021 έχει αρχίσει!

Το διεθνές φεστιβάλ για το comic, cartoon, illustration, animation και το game design ξεκινά την προετοιμασία του.

13-28 Σεπτεμβρίου τα Χανιά θα πλημμυρίσουν από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια φαντασμαγορική εμπειρία σε μια «γιορτή» ποικίλων δράσεων.

Το φετινό φεστιβάλ θα έχει ως κεντρικό θέμα την «αν-ισότητα».

Δύο αντίθετοι πόλοι. Φως και σκοτάδι. Στη μέση ο άνθρωπος με δυο γράμματα στα χέρια… αν. Διαιώνιση ή αλλαγή; Ανισότητα ή πρόταση ισότητας; Η ζυγαριά βαραίνει κι ο άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει…

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ :
http://www.chaniartoonfest.gr/index.php/el/symmetoxes2021

Λίγα λόγια για το Chaniartoon

Το Chaniartoon είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που περιλαμβάνει κόμικ, εικονογραφήσεις, σκίτσο, αλλά και κινούμενο σχέδιο, game design με καινοτόμες εφαρμογές 3D,  επαυξημένης & εικονικής πραγματικότητας· ένα φεστιβάλ που έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους καλλιτέχνες ως «το καλύτερο φεστιβάλ για καλλιτέχνες». Ο στόχος απλώς και ουσιώδης: η προώθηση του συνόλου του καλλιτεχνικού δυναμικού της χώρας, τόσο στο κοινό όσο και στους επαγγελματίες. Έτσι, το κοινό θα έρθει σε επαφή με αυτήν την εφαρμοσμένη τέχνη, αλλά και ο καλλιτέχνης με τον κόσμο, μέσω των έργων του. Δημιουργικά εργαστήρια, δυναμικές παρουσιάσεις, ψηφιακές εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας, πρωτότυπες δράσεις –μεταξύ άλλων- κι όλα αυτά στα μαγευτικά… Χανιά!

Χώροι διεξαγωγής

Το 5ο Chaniartoon – International Comic & Animation Festival 2021 θα πραγματοποιηθεί:

  • Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»: 13-19 Σεπτεμβρίου
  • Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: 18-28 Σεπτεμβρίου
  • Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: 20-26 Σεπτεμβρίου

Επίσης, δράσεις θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στη Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Χανίων, στο Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων, καθώς και σε πολλούς εξωτερικούς χώρους.

Συνεργασίες και Φορείς

Το φεστιβάλ έχει τη στήριξη σημαντικών φορέων: Το Yπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, τον μεγάλο χορηγό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και αρκετές εταιρίες και φορείς. Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, αποτελεί χορηγό επικοινωνίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Περισσότερες πληροφορίες :
http://www.chaniartoonfest.gr/  https://www.facebook.com/chaniartoon.fest
https://www.instagram.com/chaniartoon/
https://twitter.com/chaniartoon
[email protected]

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook