Σε ασφαλές μέρος βρίσκονται πλέον οι τρεις κτηνοτρόφοι η τύχη των οποίων αγνοείτο από χθες, όταν ανέβηκαν στα ορεινά με αυτόν τον χιονιά για να μεταβούν στο ποιμνιοστάσιό τους.

Οι τρεις τους, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου, Μανώλης Καλυβιανάκης, εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, προκαλώντας αγωνία στους δικούς τους καθώς και την κινητοποίηση των αρχών. Τελικά πήραν μόνοι τους σήμερα τον δρόμο της επιστροφής, κατεβαίνοντας με τα πόδια. Μόλις απέκτησαν σήμα στο κινητό επικοινώνησαν οι ίδιοι για να ενημερώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Σε δήλωσή του ο ένας κτηνοτρόφος ανέφερε ότι ανέβηκαν στο ποιμνιοστάσιο για να ταίσουν τα ζώα τους αλλιώς θα πέθαιναν. “600 ζώα έχουμε και ζούμε από αυτά τις οικογένειές μας. Αν τα αφήναμε ατάιστα θα ψοφούσαν” είπε χαρακτηριστικά. Το χιόνι έφτασε μεγάλο ύψος, ακόμα και τα 2 μέτρα σε κάποια σημεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Παρόλα αυτά όπως είπε δεν κινδύνευσαν καθώς φρόντισαν να ζεσταθούν και να φάνε.  Παράλληλα ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου για την κινητοποίησή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook