Διάλεξη με τίτλο «…. από πού έρχομαι και πού πηγαίνω.» θα πραγματοποιήσει ο Θοδωρής Τομαράς, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην επόμενη Δαρβινική Δευτέρα.

Σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με έμφαση σε μεγάλες στιγμές της Φυσικής, ο κ. Τομαράς θα αναφερθεί σε θεμελιώδεις θεωρίες, σε κρίσιμα πειράματα που έγιναν σε μεγάλα εργαστήρια όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), καθώς και σε σημαντικές παρατηρήσεις από αστεροσκοπεία και δορυφόρους για να αναδείξει πώς η συνδυασμένη μελέτη του απειροστικά μικρού με το απείρως μεγάλο μας οδήγησαν στην διατύπωση των θεμελιωδών νόμων της Φυσικής.

Μέσα από αυτούς τους νόμους έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης, δηλαδή την απαρχή του Σύμπαντος (το «από πού έρχομαι») και να προβλέψουμε το απόλυτο σκοτάδι που μας επιφυλάσσει το απώτερο μέλλον (το «πού πηγαίνω»).

Επίσης, θα γίνει αναφορά σε ανοικτά ερωτήματα και στους εντυπωσιακούς τρόπους προσέγγισης που σχεδιάζονται για την απάντησή τους.

Δευτέρα 22/2/21 στις 7 μμ. Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος: https://zoom.us/j/98326084454?pwd=VXpMNDJjbHFndXdWdTlaQktYTi9Cdz09

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook