Η εκπαιδευτικός την τελευταία εβδομάδα δεν πήγαινε στο σχολείο

Σε ανακοίνωση σχετικά με τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Μοιρών, προχώρησε το Γυμνάσιο Μοιρών, προκειμένου να ενημερώσει τους γονείς για την λειτουργία του σχολείου.

Όπως επισημαίνεται, «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν χρειάζεται πανικός, σύμφωνα και με τις οδηγίες από τον Υπεύθυνο του ΕΟΔΥ.»
Επισημαίνεται επίσης ότι «Το κρούσμα θεωρείται ακίνδυνο/μεμονωμένο περιστατικό με σχεδόν μηδενική πιθανότητα να έχει κολλήσει κάποιος εκπαιδευτικός ή μαθητής».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη λειτουργία του Γυμνασίου Μοιρών καθώς και για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού covid-19.

Α) Από αύριο, Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Β) Σας ενημερώνουμε ότι μία εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Μοιρών, ύστερα από 3 rapit test και 2 ΜΟΡΙΑΚΆ test, βρέθηκε χθες Τρίτη 16/02 θετική στον κορονοϊο covid 19.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Η εκπαιδευτικός φορούσε πάντα μάσκα και τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παρουσίασε συμπτώματα από το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Φεβρουαρίου και έκτοτε δεν προσήλθε στο σχολείο. Έκανε τα τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά.

Μόνο το 2ο μοριακό τεστ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 15/2 του οποίου τα αποτελέσματα βγήκαν χθες, Τρίτη, 16/2 αργά το απόγευμα, ήταν θετικό.

Σύμφωνα με τις οδηγίες από τον Υπεύθυνο του ΕΟΔΥ δεν χρειάζεται πανικός. Το κρούσμα θεωρείται ακίνδυνο/μεμονωμένο περιστατικό με σχεδόν μηδενική πιθανότητα να έχει κολλήσει κάποιος εκπαιδευτικός ή μαθητής (αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί μόνο στην περίπτωση στενής/φιλικής επαφής ή παρατεταμένης επαφής χωρίς μέτρα προστασίας). Προληπτικά και μόνο θα ληφθούν κάποια μέτρα.

Ειδικότερα:

1. Σήμερα έγινε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ με ειδικό μηχάνημα όλων των χώρων του σχολείου (αίθουσες, εργαστήρια, κ.λπ.).
2. Προληπτικά και μόνο (όπως μας ενημέρωσε ο Υπεύθυνος της Δ.Δ.Υγείας Ηρακλείου, κος Λουμπούνης) οι μαθητές των τμημάτων Α5, Α6, Β1 και Β4 δεν θα έλθουν στο σχολείο από αύριο, Πέμπτη, 18/2 έως και την Τετάρτη 24/2/21.

Τα μαθήματα στα συγκεκριμένα τμήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα και το ισχύον ωράριο λειτουργίας του σχολείου.

Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου θα λειτουργούν κανονικά από αύριο ΠΈΜΠΤΗ 18 Φεβρουαρίου και οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στις 08.15 πμ

Επίσης, τηρώντας τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και ανεξαρτήτως καιρού, τα παράθυρα και οι πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων θα παραμένουν ΑΝΟΙΚΤΑ. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε οι μαθητές, τις ημέρες που κάνει κρύο, να ντύνονται με πιο βαριά ρούχα, να φορούν κασκόλ, σκούφους, γάντια κ.λπ.».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook