Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη.

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο ΒΟΑΚ και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, το προσεχές διάστημα, για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί θα τηρηθεί στο ακέραιο. Συγκεκριμένα εντός έτους θα ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, το 2022 θα ολοκληρωθεί η υποβολή προσφορών και η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες και η τελική χάραξη του ΒΟΑΚ θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στην Κρήτη.

Με τον κ. Κεφαλογιάννη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για την εξέλιξη των εκκρεμών τεχνικών έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη. Παρά τη μικρή καθυστέρηση κυρίως λόγω της πανδημίας, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα τα έργα θα «τρέξουν». Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια του νησιού και τα έργα προς αυτή την κατεύθυνση, εν αναμονή ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.

Τέλος, αναφερθήκαμε στην αδειοδότηση των τρέιλερ, και την απόφαση τα τρέιλερ να διαθέτουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισής τους. Ο κ. Κεφαλογίαννης τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συγκεκριμένες προτάσεις για την βέλτιστη εφαρμογή της απόφασης αυτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook